Acasă Actualitate Primăria Berca oferă uniforme gratuite pentru toţi elevii de clasele I-IV din comună

Primăria Berca oferă uniforme gratuite pentru toţi elevii de clasele I-IV din comună

0
Primăria Berca oferă uniforme gratuite pentru toţi elevii de clasele I-IV din comună

   Primăria Berca a achiţionat un număr de 307 uniforme şcolare pentru elevii care frecventează clasele I-IV în şcolile din comună (Berca, Valea Nucului, Pleşcoi şi Joseni). Uniformele au sosit la Primărie vineri, şi conform primarului Ionel Dobriţa, contravaloarea acestora, în sumă de 30.700 lei, va fi fi achitată integral din bugetul local.

   Gestul administraţiei locale din Berca, care vine în sprijinul elevilor comunei, nu este singular. „Am premiat elevii olimpici şi pe cei cu rezultate deosebite la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat. Am oferit copiilor cadouri de Crăciun, iar fiecare sală de clasă a fost dotată, în vederea sărbătorilor de Crăciun, cu câte un brad. Am început demersurile pentru construirea unei săli de sport şi pentru reabilitarea corpului vechi al Liceului Tehnologic «Sf. Mucenic Sava>, iar din această lună, aceeaşi instituţie de învăţământ va beneficia de încălzire centralizată, lucrare care va fi realizată cu fonduri din bugetul local“, mai spune primarul. Conform sursei citate, în acest corp de clădire se află secretariatul, cabinetul tehnic, arhiva, săli de clasă pentru elevii de liceu şi cabinetul directorilor; aici se vor monta două centrale termice de mare putere, care să încalzească şi corpul nou, al claselor pregătitoare. „În aceste două corpuri sunt sobe pe gaze, foarte vechi şi ineficiente, iar în perioada rece temperatura din clase nu se ridică decât la maxim 14 grade“, precizează Dobriţa.        

   Toate aceste investiţii s-au făcut în condiţiile în care, mai spune sursa citată, „am preluat mandatul cu 16 miliarde datorii şi am încheiat anul trecut, după şase luni de mandat, cu aproximativ 10,5 miliarde lei (1,05 milioane lei noi, n.r.) economii. Cu banii din economii, în acest moment suntem în faza de licitaţie pentru executarea unor lucrări de asfaltare a cinci străzi, pe care se află bisericile din Berca, Lunca Berca, Joseni şi Pleşcoi. Străzile pe care se află bisericile din Răteşti şi Pleşeşti, alături de alte 17 străzi din comună, vor fi asfaltate cu fonduri europene nerambursabile. De asemenea, în data de 19 octombrie vom premia aproximativ 64 de cupluri care aniversează minim 50 de ani de căsnicie. Mai mult, cu sprijinul Consiliului Judeţean s-a obţinut, după mai mult de 40 de ani, asfaltarea drumului Săpoca-Valea Nucului-Pleşcoi”, a mai precizat Ionel Dobriţa.

   El mai trece la capitolul realizări şi înfiinţarea ansamblului folcloric care a reprezentat România la Festivalul Ambasadelor din Bucureşti, şi care, în această lună, va fi prezent la Târgul de Turism al României.