joi, 24 septembrie 2020

Preşedintele Dan Tulpan: „Am împrumutat bani şi se apropie scadenţa”

Preşedintele clubului din Crâng, Dan Tulpan, susţine că unii jucători exagerează plângându-se de faptul că nu au mai încasat niciun ban de luni bune. Oficialul GLORIEI Buzău a precizat că au mai primit nişte sume, este adevărat, destul de mici. Tulpan ţine să-l contrazică pe atacantul Ungureanu, care a declarat după meciul cu C.S. Otopeni că cei din conducere nu au fost alături de jucători.

Preşedintele clubului din Crâng, Dan Tulpan, susţine că unii jucători exagerează plângându-se de faptul că nu au mai încasat niciun ban de luni bune. Oficialul GLORIEI Buzău a precizat că au mai primit nişte sume, este adevărat, destul de mici. Tulpan ţine să-l contrazică pe atacantul Ungureanu, care a declarat după meciul cu C.S. Otopeni că cei din conducere nu au fost alături de jucători.

      Reporter: Jucătorii se plâng că nu şi-au luat banii de mai mult timp.

      Dan Tulpan: Restanţe salariale există, dar să spui că nu ai mai primit bani de câteva luni, este o exagerare mare de tot şi avem dovezi palpabile în acest sens. Jucătorii au luat bani, dar sigur nişte sume mici, aproape săptămânal, totul fiind evidenţiat în fişa fiecăruia. Există dispoziţii de plată, aşa că problemele nu sunt chiar aşa de mari cum par. Sigur este dureros că nu au salarizarea cât mai aproape de luna mai, însă ne-au apăsat problemele financiare din tur, dar şi datoriile mai vechi.

      Rep.: Totuşi, cum comentaţi declaraţiile lui Ungureanu?

      D.T.: Sigur că el este un băiat bun şi a venit de la Rm. Sărat, unde câştiga foarte puţin, iar datorită lui Mişu (n.r.-antrenorul Ciobanu) şi într-o oarecare măsură şi mie a avut o ascensiune. Acum, la nervi, probabil fiind şi golgeter, s-a crezut mai forţos şi a vorbit în numele celorlalţi jucători, ceea ce este o mare greşeală. El a mai făcut o gafă şi în toamna trecută, dar şi-a cerut scuze după ce şi-a dat seama că este o diferenţă între un club şi altul.

      Rep.: De ce acuză conducerea clubului că nu a fost alături de jucători?

      D.T.: Mulţi dintre ei, care au venit din ligi inferioare, şi-au depăşit condiţia lor din vara trecută, formând un colectiv puternic. Este meritoriu pentru ei ce au făcut în această ediţie de campionat, dar asta nu înseamnă că au fost singuri. În spatele lor ne-am aflat noi, cei din conducere, care am depus mari eforturi să beneficieze de o alimentaţie corespunzătoare, deplasări, cazări şi medicamentaţia necesară. De cele mai multe ori ne-am lovit, ca şi ei, de problema financiară, deoarece nici noi nu avem salariile la zi. Unii dintre noi nu le-am luat tocmai din 2009. Este o răutate din partea celor care spun că nu a existat colaborare între conducere şi jucători.

      Rep.: Ca şi buget unde se situează GLORIA Buzău?

      D.T.: Cred că undeva pe la coada clasamentului. De exemplu, C.F. Brăila, care a retrogradat, cheltuise în tur 17 miliarde de lei vechi, în timp ce noi am avut pentru această ediţie de campionat un buget de 9 miliarde. Aş dori să precizez că GLORIA Buzău este singurul club cu buget mic din Seria I care oferă jucătorilor trei mese pe zi şi cazare gratis.

      Rep.: Când vor ajunge jucătorii cu banii la zi?

      D.T.: Încercăm să găsim soluţii, dar nu suntem singura echipă din ţară cu această problemă. De fapt, niciuna dintre grupări nu este cu salarizarea la zi. Băieţii vor mai încasa şi săptămâna aceasta nişte bani şi următoarea şi evident vom face eforturi să ajungă cu salariile la luna mai. Criza se simte însă tot mai mult şi ne-am mai şi împrumutat, dar se apropie scadenţa, aşa că trebuie să returnăm banii. Ca de fiecare dată, şi în acest campionat am fost sprijiniţi de domnul primar, care a înţeles că fotbalul este un fenomen social. Referitor la sumele atrase de la sponsori, sunt foarte mici comparativ cu alţi ani, deoarece au rămas puţine firme lângă noi.

      Rep.: Personal vă reproşaţi ceva?

      D.T.: Da. Îmi reproşez faptul că am rămas la clubul ăsta şi am făcut împrumut să-l salvez de la desfiinţare şi sunt înjurat pe la toate colţurile. Trebuia să plec şi să-i las pe specialiştii ăia care vroiau să aducă Berca, o echipă de comună, să joace aici, în locul GLORIEI Buzău. Puteam să stau şi eu precum cârcotaşii de la televizor, să ies în presă pentru a face comentarii răutăcioase. Am avut nopţi în care nu am dormit din cauza problemelor de la club, dar toate lucrurile rele veneau asupra mea şi spuneau că Tulpan a nenorocit GLORIA. Eu am stat însă în banca mea, dar, când va veni momentul, voi spune multe.

loading...
error: Content is protected !!