ActualitateCultură

Preotul Constantin Necula, invitat la Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu

Biblioteca Județenă „V. Voiculescu” Buzău, organizează vineri, 7 octombrie, de la ora 15.00, la Galleria Mall, întâlnirea cu preotul Constantin Necula. Evenimentul deschide seria manifestărilor din cadrul Zilelor Bibliotecii Județene „V. Voiculescu”, ajunse anul acesta la cea de a XXXIV-a ediție. Astfel, unul dintre cei mai apreciați și populari teologi români va susține conferința cu tema „Citindu-l pe Vasile Voiculescu putem salva lumea”. Evenimentul va avea loc în una din sălile Cinematografului „Happy Cinema” din Galleria Mall.

Cine este preotul Constantin Necula

Preotul Constantin Necula este unul dintre cei mai populari și apreciați preoți români, prezent în conferințe cu un auditoriu uriaș, în emi­siuni de televiziune, dezbateri în presă și autor a numeroasele cărți.

Se implică voluntar în acțiuni de caritate, este președintele onorific al asociației „Crucea albastră”, care preia cazuri de adicții din toată țara (de alcool, de droguri și de jo­curi de noroc), a participat la acțiunile asociației „Sus inima!”, iar de la izbucnirea războiului ruso-ucrainean s-a implicat, alături de mai bine de 60 de studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu, împreună cu „Crucea Roșie” Sibiu, în tot ceea ce presupunea ajutorul refugiaților în fața războiului.

E pasionat de sport și a jucat handbal și fotbal, ascultă muzică rock și a făcut această confesiune într-un moment delicat, după tragedia din Colectiv.

Constantin Necula a absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna“ din Sibiu și este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică și pedagogie creștină. Este autor de volume de predici, de studii și articole de omiletică și catehetică, dar și de cărți pentru copii și tineret. A tradus mai multe cărți și a scris articole în publicații din țară și străinătate. A semnat zeci de studii în limba română și în limbi străine – franceză, italiană, germană – și numeroase recenzii.

Articole similare