marți, 24 noiembrie 2020

Premieră / Marile premii ale Festivalului „Francochanson” de la Buzău au „rămas în familie”

Peste 100 de tineri din toată ţara au participat, în week-end, la cea de-a IX-a ediţie a Festivalului de Muzică Francofonă „Francochanson” de la Buzău. Evenimentul, organizat în sala Consiliului Judeţean, s-a bucurat şi de un recital al trupei elveţiene „Sophie de Ouay & The Wave Guards” (în afara concursului), prezentă la Buzău cu sprijinul Ambasadei Franţei în România.

Ediţia de anul acesta a festivalului a înregistrat o premieră inedită. Cele două mari premii la secţiunile concursului au „rămas în familie”, fiind adjudecate de două surori din Constanţa. Este vorba despre Andreea Mara Berechet, de la Şcoala „Remus Oprea” Constanţa (marele premiu Secţiunea Gimnaziu) şi Ioana Lucica Berechet, de la Colegiul „Mircea cel Bătrân” Constanţa (marele premiu Secţiunea Liceu). În plus, premiul I la Secţiunea Învăţământ Primar a ajuns la buzoianca Roberta Elena Porumboiu, de la Şcoala „Mircea T. Bădulescu”.

Doi concurenţi merg mai departe la etapa internaţională

„Este pentru prima dată când cele două mari premii ale festivalului au fost câştigate de două surori. În plus, Ioana Berechet, câştigătoarea marelui premiu la secţiunea Liceu, a fost, în urmă cu cinci ani, marea câştigătoare a concursului, la secţiunea Gimnaziu. De la prima concurentă care a urcat pe scenă, elevă în clasa pregătitoare la Şcoala Gimnazială Izvoru Dulce din Merei, până la vocea de excepţie a tinerei cântăreţe Sophie din Lausanne, Elveţia, această ediţie ne-a oferit multe surprize plăcute din partea concurenţilor din cele 14 judeţe participante. Le urăm mult succes la festivalul internaţional de la Baia Mare celor doi concurenţi calificaţi în baza evoluţiei pe care au avut-o la Buzău: Ioana Berechet (Constanţa) şi Stefan Alexe (Focşani)”, a declarat Maria Monalisa Pleşea, iniţiatorul Festivalului „Francochanson” de la Buzău.

loading...
error: Content is protected !!