Cultură

Premieră la Buzău: spectacol de Crăciun cu colinde și muzică lăutărească

Marți, 19 decembrie, începând cu ora 19.00, la sala mare a Consiliului Județean va avea loc un spectacol cu intrare liberă, care și-a  câştigat un binemeritat prestigiu şi interes public prin valoarea actului cultural. Este vorba despre un concert tradiţional de colinde ce aduce în scenă oameni cunoscători ai cântărilor tradiționale din lumea satului românesc, un regal muzical sută la sută live susținut de Grupul ,,Mousaios’’ coordonat de profesorul Constantin Stănculeanu. Spectacolul face parte din proiectul „Christmas Musical”, produs de Cristian Ștefan, care și-a propus ca împreună cu profesorul Constantin Stănculeanu să aducă în sala mare a Consiliului Județean efervescenţa datinilor şi obiceiurilor care predomină în această perioadă a anului. „Spectacolul realizat în preajma marii sărbători a creștinătății, Nașterea Domnului Iisus Hristos, are o tradiție de peste 20 de ani, dar anul acesta este al doilea an când face parte din proiectul <Christmas Musical>”, spune producătorul lui.

Vor urca pe scenă nume cunoscute în lumea muzicală și a spectacolului,  precum Bianca Mihai, Claudia Colniceanu, Bianca Ologu, Oana Ciochina, Ștefan Cristian, dar și soliști vocali în formare, care doresc să experimenteze emoția scenei  pentru a cânta apoi la concursuri și fel de fel de evenimente culturale.

„Pe lângă soliștii din cadrul grupului Mousaios am invitat și artiști locali: Diana Ioniță, Diana Ștefănescu, Tatiana Răduță, Alexandra Panaete”, spune Cristian Ștefan.

O noutate a acestei ediții față de cele precedente va fi prezența unui gen muzical mai puțin abordat în astfel de spectacole, dar de impact. „Spectacolul va cuprinde atât colinde – pentru că este spectacol de Crăciun -,  dar și muzică ușoară, populară;  o noutate muzicală introdusă în acest an în spectacol este muzica lăutărească”, anunță Ștefan Cristian. O piesă importantă a evenimentului este prezența în spectacol a  orchestrei Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău. 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker