Cultură

Premiat la Festivalul de folclor „Maria Văduva”, Robert Vlad va cânta pe scena festivalului „Toamna buzoiană”

Robert Vlad, elev al Liceului „Alexandru Marghiloman”, este unul dintre interpreții buzoieni care vor urca pe scenă la festivalul de muzică populară ce însoțește evenimentul „Toamna buzoiană”.

El s-a întors la Buzău săptămâna trecută  cu un premiu de la   Festivalului – Concurs Național de Folclor „Maria Văduva”, care a fost jurizat de prof. dr. Maria Tănase Marin (care a avut calitatea de  președintele juriului), Ileana Vieru (realizator Radio România Antena Satelor), Teodor Florentin Isaru (Radio România), prof. Camelia Andrei-Nastasia, prof. Maria Radu, Alisa Toma (interpretă de cântec popular), preot Alexandrescu Georgian.

Mai exact, el s-a întors acasă cu Premiul I al primei ediții a Festivalului Național „Maria Văduva”.

„Mulțumesc bunului Dumnezeu pentru această reușită, onoratului juriu, publicului de la Ploiești, care ne-a primit cu atâta căldură, profesorilor mei Narcisa Mădălina Băleanu și Alin-Alexandru Rusu și nu în ultimul rând părinților mei pe care îi iubesc și îi prețuiesc!”, este mesajul tânărului Robert Vlad după festivitatea de premiere.

Tânărul a fost premiat și la alte festivaluri de gen din țară. Astfel, el s-a întors cu premiul al III-lea de la festivalul „Natalia Șerbănescu”, mențiune de la Festivalul „Florile Ceahlăului”. El a obținut un premiu  III și la Buzău, la Festivalul Național „Benone Sinulescu”. Cei care doresc să îi urmărească evoluția pe scenă o pot face duminică , 24 septembrie, când va fi prezent mai întâi  la  Festivalul „Parada gospodarilor” din comuna Sapoca, în jurul orei 14.00, iar de la ora 18.45 va cânta la festivalul „Toamna Buzoiană”. Pe scena festivalului „Toamna buzoiană” va urca și Flavia Cochirleanu, elevă a Liceului de Arte „Margareta Sterian”, care a obținut Trofeul festivalului de la Ploiești „Maria Văduva”.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker