Sport

Prejmerean și Șteau, jucătorii Gloriei

Dă Buzăul lovitura cu Benzar?

La început de week-end, Gloria și-a prezentat oficial alte două achiziții perfectate în această iarnă, Vlad Prejmerean și Raul Șteau.

Primul are experiența ligii secunde, cu stagii petrecute la Viitorul Panduri, Petrolul sau Unirea Slobozia. În sezonul actual, mijlocașul central originar din Brașov, în vârstă de 25 de ani, a fost utilizat la Chindia în toate cele 15 meciuri (1.155 minute) ale primei părți a Ligii 2, în 13 ca titular și a fost înlocuit o dată, a fost căpitan în multe dintre ele și a înscris un gol, în 1-2 cu Corvinul.

Raul Șteau, în schimb, este, mai degrabă, un jucător de viitor. În vârstă de 22 de ani, a trecut pe la Sassuolo, dar nu a jucat la echipa din Modena, fiind împrumutat la Monopoli. Cum românul s-a transferat la „Neroverdi” în 2019, este probabil să fi efectuat, măcar, câteva ședințe de antrenament sub bagheta lui Roberto de Zerbi, antrenor atât de în vogă în acest sezon. Italianul a condus-o, în acea perioadă, pe Sassuolo Calcio. După ce n-a reușit să se impună în Italia, Șteau a revenit în țară,  semnând pentru UTA. Tânărul și-a rezilitat contractul cu arădenii în toamnă, devenind jucător liber.

Vineri, în amicalul câștigat cu CS Dinamo, în echipa Gloriei și-a făcut loc și Daniel Benzar, jucător liber de contract, dar cu un CV care nu poate fi trecut cu vederea. Mijlocașul de 26 de ani a jucat la FCSB, Voluntari, Rapid și Poli, după care a dispărut din fotbalul profesionist. Este interesant de urmărit dacă Buzăul va miza pe revenirea sa, întrucât nu sunt date care să certifice dacă fotbalistul născut la Timișoara a avut contact cu sportul profesionist din martie 2023 până în prezent. Ori o pauză de aproape un an poate „pune pe butuci” orice carieră, indiferent de nivelul de profesionalism al unui jucător.

  • Gloria-CS Dinamo: Norbert Haymamba – Sergiu Pîrvulescu, Alexandru Dandea, Alin Dobrosavlevici, Robert Sălceanu, Vlad Prejmerean, Ovidiu Perianu, Daniel Benzar, Mihnea Rădulescu, Cristian Dumitru, Valentin Dumitrache.
  • Au mai intrat: Alexandru Greab, Alexandru Lăpădat – Radu Zamfir, Diego Ferraresso, Ionuţ Nadolu, Matei Tănasă, Dimitrios Patapis, Nicuşor Brîncoveanu, Adi Chică-Roşă, Alexandru Fărăgău, Radu Crişan, Antonio Iosofache.

Opt transferuri a perfectat Gloria până în prezent, însă numărul achizițiilor poate crește în zilele următoare. La capitolul rezilieri, Gloria Buzău a consemnat doar trei plecări la nivel oficial: Ionuț Șerban, Diogo Izata și Kamil Wiktorski.

Articole similare