Monden

„Praf de stele”, o comedie despre nevoia de comunicare, pe scena de la Buzău

„Așa ar fi arătat po­vestea lui Al Bundy dacă el ar fi divorțat”, este una dintre prezentările spectacolului „Praf de stele” al Teatrului NOTTARA, producție care poate fi văzută pe 8 mai pe scena de la Consiliul Județean, începând cu ora 19,30. Din distribuția spectacolului fac parte Ada Navrot, Luminița Erga, Diana Roman, Alexandru Jitea, sceno­gra­fia este semnată de Vladimir Turturica, iar coregrafia îi aparține Ioanei Marchidan.

Acțiunea se petrece pe balcoanele alăturate ale unui bloc dintr-un mare oraș. Protagonistul, John Cummings, discută cu trei femei: Fay, Angel și Gwen, care îi devin, succesiv, vecine, timp de trei ani. John e ziarist și încearcă să scrie un nou roman, dar își petrece timpul mai degrabă încercând să le cunoască pe cele trei. Fay este prostituată, Angel, o tânără care vrea să devină cântăreață, iar Gwen și-a părăsit soțul și vrea să înceapă o viață nouă. Cu fiecare nouă vecină, viața protagonistului devine tot mai amuzantă și interesantă. Discută ­des­pre sex, dragoste, viață și moarte, cu mult umor și… câteva lacrimi.

„Ne lăsăm manipulați de ținte neesențiale, în detrimentul lucrurilor temeinice”   

„Alegerea unui text teatral este, în sine, un act artistic care se cere a fi, ulterior, validat de decizia unei căi de abordare, dintre multiplele etaje de interpretare a acelui text. În cazul piesei de față, <Here on the Flight Path/Praf de stele> de Norm Foster, m-a cucerit ideea topirii celor trei povești/felii de viață într-una singură, cea a nevoii de comunicare a noastră, a tuturor, în vremuri în care, fie voit, fie involuntar, ne lăsăm purtați (manipulați) de ținte ori false, ori neesențiale, în detrimentul naturaleții și al lucrurilor temeinice”, precizează regizorul Lucian Sabados.

Prețurile biletelor la spectacolul de la Buzău sunt: 80 lei (categoria I) și 70 lei (categoria II).  Pentru informații, bilete și rezervări puteți suna la 0723.429.264.

Articole similare