sâmbătă, 19 septembrie 2020

Povestea perucilor lui Benone Sinulescu

• Buzoianul a avut peste 100 de peruci, din care au rămas doar 26, pe care le păstrează în casa părintească de la Siriu

Este unul dintre cei mai iubiţi artişti ai muzicii po­pulare, dar peste toate, buzoianul Benone Sinulescu este un om plin de forţă şi vitalitate, care ascultă întotdeauna sfaturile bune ale soţiei sale. Ea a fost cea care a avut un rol decisiv în ceea ce priveşte lookul artistului  şi tot ea l-a convins că trebuie să renunţe la purtatul perucilor, care deveniseră deja un calvar pentru artistul buzoian.

Acum ceva timp, Benone a mărturisit că soţia sa „e primul critic al meu şi cel mai drastic. Ea ţine cont de tot şi-mi spune tot. Chiar dacă, de multe ori, spun NU în faţa ei, în sinea mea ştiu că are dreptate. Am adunat în timp un sac de peruci, făcute numai în România. Cele 100 şi ceva de peruci m-au costat o avere. Era un calvar atunci să porţi o perucă, mai ales când era cald şi curgeau apele pe tine, dar le suportam cu stoicism. De ce le purtam? Aveam o falsă părere că, fără perucă, mă simt ca şi cum aş avea fundul gol! După un timp, tot soţia mea m-a convins să renunţ, iar eu mi-am luat inima în dinţi şi am ascultat-o”.

Ion Băieşu: „Dacă nu îţi pui peruca pe cap am impresia că mergi cu fundul în sus”

Cântăreţul a încercat să îşi păstreze lookul tineresc, iar după ce a renunţat la aceste artificii, a câştigat mai mulţi simpatizanţi. Mai mult, Nea Beni este de părere că de când a renunţat la peruci şi se rade în cap a lansat şi o modă. „Nu cred că aş mai purta peruci. Când am început să mă rad în cap am lansat o modă. Unii se rad în cap chiar dacă au şi păr”, a spus Benone. Artistul recunoaşte că a fost deseori ţinta băşcăliilor: „Ion Băieşu (un alt buzoian celebru – n.r.) îmi spunea: <Dacă nu îţi pui perucă în cap am impresia că mergi cu fundul în sus>. Şi să vezi râsete”, mai spune interpretul.

Cu toate că a renunţat la ele, Benone mai păstrează cu sfinţenie câteva dintre perucile speciale, depozitate în casa părintească de la Si­riu. Câteva dintre ele le-a făcut cadou, iar una dintre peruci a ajuns chiar la tatăl actorului Cosmin Selesi.

„Acum, au mai rămas 26, care se află la loc sigur: în şifonierul din căminul părintesc de la Siriu, judeţul Buzău, unde sper că într-o bună zi, când nu voi mai fi, să fie transformat în casă memorială”, a precizat nea Beni.

Artistul a mai adăugat că timp de 25 de ani, a purtat doar peruci din păr natural şi făcute pe comandă. „Le schimbam mereu, pentru că am început să rămân fără păr încă din tinereţe. Nu voiam să renunţ la perucă sub niciun chip, deşi vara era un mare chin, transpiram enorm, dar nici de-al naibii nu dădeam peruca jos. Soţia a avut rol decisiv aici”, a mai punctat nea Beni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!