marți, 22 septembrie 2020

Pompierii continuă căutările în cazul bărbatului dispărut în apele lacului  de la Siriu

Niciun rezultat în cazul căutărilor întreprinse de oamenii legii pentru a găsi trupul bărbatului înghiţit în urmă cu nouă zile de apele lacului Siriu. După nouă zile de la tragicul eveniment petrecut pe lacul Siriu, când un bărbat de 32 de ani a fost înghiţit de ape după ce a efectuat, potrivit martorilor de pe mal, o manevră bruscă cu barca şi a fost aruncat în adânc, el neavând nicio şansă de supravieţuire pentru că nu avea pe el vestă de salvare, nu s-a găsit trupul bărbatului. În şedinţa Colegiului Prefectulal, prefectul judeţului s-a interesat de demersurile care se fac pentru găsirea bărbatului.

“Persoana nu a fost găsită până la această dată. Căutările au fost făcute inclusiv astăzi cu echipaj de scafandru în sprijin de la inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă, pentru că noi nu avem încadrată până la această oră echipe de scafandri. Căutările continuă. Sperăm să identificăm în cel mai scurt timp persoana”, a spus reprezentantul ISU Buzău

Prefectul a întrebat reprezentanţii ISU dacă au luat legătura cu reprezentanţii de la APE pentru a vedea dacă echipamentele instalate pentru monitorizarea barajului ar putea să le dea vreun indiciu despre persoana dispărută. Directorul aceste instituţii a spus că nu au discutat dar că acele echipamente nu ar fi de nici un folos în această situaţie.

Vestea proastă este că, spun specialiştii, nici măcar scafandrii nu se pot scufunda decât până la o anumită adâncime care este mai mică decât adâncimea lacului în zona unde se preconizează că bărbatul s-ar fi înecat. „În zona în care se preconizează că s-ar fi înecat bărbatul este între 60 şi 70 metri”, a spus reprezentantul ISU Buzău, care a spus că s-a dispus de la nivelul Inspectoratului General să se continue căutările cu scafandri, în funcţie de condiţiile meteo , atât timp cât se va mai putea desfăşura astfel de acţiuni. „În paralel facem şi căutări cu bărcile din dotare şi cu alte echipamente pe care le avem la dispoziţie”

Reamintim că în seara de vineri, 13 septembrie, tânărul de 32 de ani a mers cu prietenul lui la Siriu pentru a face o plimbare cu barca personală pe lac. La un moment dat,  a părut că tânărului i s-a blocat volanul şi a fost aruncat în apă într-o zonă în care apa poate atinge 100 de metri.

Prietenul său, care era pe mal, a sunat la 112 şi de atunci pompierii au început căutările.  Din nefericire nici până astăzi trupul tânărului n-a fost găsit.

 

 

 

loading...
error: Content is protected !!