luni, 25 mai 2020

Poliţiştii buzoieni, la datorie şi la acest început de an şcolar

Aproximativ 250 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Jude­ţean Buzău au ­acţionat luni, în sistem integrat pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţă­mânt preuniversitar.

Pentru ca noul an şcolar să înceapă şi să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ a fost inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind ­suprave­gheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor.

De asemenea, poliţiştii de la Rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele la care copiii vin şi pleacă de la unităţile de învătământ.

Totodată, sunt identificate şi controlate toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza  pentru elevi diferite activităţi preventive-edu­cative. Acestea sunt orie­ntate cu precădere către prezentarea unor moda­lităţi de soluţionare nonagresivă a conflictelor, precum şi a unor noţiuni juridice privind răspunderea penală şi consecinţele comiterii unor fapte antisociale, concomitent cu promovarea tipologiilor comportamentale bazate pe respectarea regulilor de convieţuire socială.

Pentru creşterea gradului de siguranţă în inte­riorul unităţilor de învăţământ, poliţiştii informează factorii responsabili cu privire la cele mai bune măsuri care pot fi luate şi intervin ori de câte ori este nevoie.

loading...
error: Content is protected !!