marți, 22 septembrie 2020

Poiana lu´ Iocan

Un ţăran din comuna Merei şi-a pedepsit într-un mod nemaiîntâlnit taurul din bătătură, după ce animalul şi-a luat câmpii şi a fugit de acasă. Mai mult, după ce că nu s-a lăsat convins să se întoarcă în gospodăria omului, şi-a mai şi agresat stăpânul, acesta alegându-se cu mâna ruptă, după ce a fost lovit cu cornul. Moment în care cetăţeanul, furios, a uitat până şi de proverbul conform căruia bătaia este ruptă din rai, şi a cerut sprijinul unui consătean cu puşcă de vânătoare şi permis de port-armă, pedepsindu-şi animalul în mod ireversibil.

Lăsând la o parte gestul extrem, dar şi ştiind că un taur este o adevărată comoară în bătătura omului, am cerut părerea cetăţenilor din Racoviţeni participanţi la dezbaterile din  Poiana lu´ Iocan despre acest subiect, rugându-i să ne răspundă la următoarea întrebare:

Este frumos că un ţăran din Merei şi-a împuşcat taurul care nu vroia să vină acasă?

* Acolo nu ştiu, n-am observat, n-am citit!

* Ăla-i un animal! Pentru ce? Da nu poţi să iei…, n-a fost mai animal el, omul, ca om? Păi ce, adu animalul frumos acasă, nu-s de acord! Şi eu, cu caii, sunt animale, tot o fiinţă, tu domesticeşte-l, tu adu-l pe animal. Avem şi noi din ăştia destui, care distrug vitele, avem destui.

* Chiar nu sunt în temă cu treaba asta! Şi a împuşcat cum? Taurul, proprietate? Aia a fost să se întâmple!

* Nu e frumos, nu e frumos! Da´ dacă taurul o fi fost agresiv, de s-a întâmplat că şi taurii a împuns oamenii şi i-a omorât! Da!

* Nu e bine, nu e bine! E şi el un animal ca şi omul. Să ştiţi treaba asta!

 

loading...
error: Content is protected !!