duminică, 07 martie 2021

PNL: „Banca de Gene de la Buzău, un obiectiv care va primi finanțare anul acesta!”

Liderii liberali buzoieni susțin că Banca de Gene de la Buzău va primi finanțare în acest an; cel puțin aceasta este promisiunea cu care s-au întors, luni, de la ­Ministerul Agriculturii, după o întâlnire cu ministrul de resort, Adrian Oros.

Conform unui comunicat de presă al PNL Buzău, parlamentarii buzoieni ai acestei formațiuni politice – deputatul Gabriel Avrămescu, președintele organizației județene a Partidului Națio­nal Liberal, și senatorul Vlad Pufu, președintele organizației municipale – și cerce­tătorul Costel Vînătoru, directorul Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medi­cinale de la Buzău, „au inițiat o întâlnire de lucru cu Adrian Oros, ministrul Agriculturii”.

Potrivit sursei citate, „discuțiile au vizat situația actuală a Băncii de Gene la Buzău, care până acum nu a primit fondurile necesare pentru funcționare. S-a stabilit ca, imediat după aprobarea Legii Bugetului de Stat, să fie alocată suma necesară pentru derularea tuturor pașilor pentru începerea activității, la Buzău, a acestui proiect de importanță națională”.

Deputatul Gabriel Avră­mescu spune că acesta este primul semn al faptului că parlamentarii liberali de Buzău sunt „oameni ai faptelor”: „Cuprinderea sumei necesare pentru începerea activității la Banca de Gene la Buzău, anul acesta, este primul semn că suntem oameni ai faptelor și că promisiunile noastre electorale nu vor rămâne doar la stadiul de vorbe. Dezvoltăm împreună comunitatea, acesta este un demers care deja se vede și se simte” .

La rândul său, senatorul Vlad Pufu a remarcat că proiectul Băncii de Gene este unul dintre cele mai importante obiective pe care parlamentarii liberali de Buzău și le-au propus în campania electorală: „Banca de Gene este unul dintre principalele obiective pe care le-am avut în agenda electorală, iar faptul că într-un timp atât de scurt am reușit să facem pași concreți, reali, pentru obținerea finanțării acestui proiect de importanță națio­nală la Buzău, nu poate decât să mă bucure. Nu vom trăda încrederea buzoienilor și vom continua să facem tot ce este posibil pentru un Buzău dezvoltat, modern, european”.

Fără îndoială, conti­nuarea proiectului Băncii de Gene de la Buzău, inițiat sub guvernarea Partidului Social Democrat și stopat imediat după instalarea Guvenului Orban I, este promisiunea electorală a parlamentarilor buzoieni ai Partidului Național Liberal cel mai ușor de realizat în comparație cu ploaia de autostrăzi, de obiective futu­riste și de facultăți despre care se vorbea în campania electorală. Dar, cu toate acestea, este greu de crezut că un ins precum ministrul Oros, care a ținut-o langa cu așa-zisa bancă de gene de la Suceava – și care, se vede, are o poziție extrem de bine consolidată în PNL atât timp cât a rămas în funcție în ciuda inactivității sale în ceea ce privește măsurile în spriji­nul fermierilor – va fi de acord să dea înapoi. Cel mai ­pro­babil, proiectul Băncii de Gene de la Buzău va prinde viață, dar, și mai probabil, nu cu Adrian Oros în fruntea ­Mi­nisterului Agriculturii.

loading...
error: Content is protected !!