Actualitate

Petre Daea despre scandalul legumelor de la Buzău: Sunt oameni care au înșelat fermierii

Toată presa din România a scris, în ultima săptămână, despre problema legumelor toxice depistate în judeţul Buzău. Însă, ministrul Agriculturii, Petre Daea, îi liniștește pe românii îngrijorați de acest scandal.

El le-a transmis consumatorilor că autorităţile din România controlează foarte strict produsele agricole care circulă pe piaţa locală, iar incidentul cu legumele de la Buzău a fost unul izolat.

„Sunt câteva chestiuni pe care trebuie să le lămurim. În primul rând, produsele bio, în perimetrul de producere a lor, fie legume, fie fructe, nu intra nicio substanță chimică (…) E adevărat că pe piață au apărut acești oameni care vor să câștige mult și nemeritat, înșelând pe de o parte fermierii și pe de altă parte intrând în contrasens cu legea. Sunt oameni care s-au dedat la aceste acte ilegale, punând în mișcare substanțe care nu se produc în România și care nu sunt omologate în România și s-au dus către fermieri și a apărut acel incident la Buzău care a dat acest semnal, uite domnule că mâncăm otrăvuri acuma”, a declarat Petre Daea, pentru Realitatea Plus.

 

Articole similare