Actualitate

Peste 50 de permise de conducere reținute în week-end

În perioada 15 – 17 septembrie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 411 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 184.000 de lei.  269 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, iar 43 dintre ei au predat permisele pentru 90, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză a fost depistat autoturismul unui tânăr în vârstă de 27 de ani, din Ilfov. Acesta a fost prins circulând pe DN2-E85 cu o viteză de 173 km/h, în afara localității Racovițeni.

Alți 8 șoferi au devenit pietoni pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru nerespectarea semnalelor acustice și luminoase la trecerea la nivel cu calea ferată, pentru conducerea pe sensul opus de mers și pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la sediul poliției, după un accident soldat doar cu pagube materiale.

În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au fost întocmite 12 dosare penale pentru infracţiuni comise la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Dintre dosarele penale, 5 au fost întocmite pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind vorba despre concentraţii între valorile de 0,51 şi 1.29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Recordul” din acest week-end îi aparține unui bărbat în vârstă de 40 de ani Gura Teghii, care a decis să conducă un autoturismul pe raza localităţii Lopătari, deşi consumase băuturi alcoolice. Valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. onducătorul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru a i se preleva mostre biologice în vederea stabilirii cu exactiate a alcoolemiei.

 

Articole similare