luni, 01 martie 2021

Peste 30.000 de amenzi pentru încălcarea restricțiilor impuse de pandemie în anul 2020

Situația determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV2, i-a obligat pe polițiștii buzoieni să desfășoare, în perioada 11 martie–31 decembrie 2020, o gamă largă de activități suplimentare (misiuni pentru menținerea ordinii publice la unitățile spitalicești, depistarea/reținerea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare/carantină, identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, prin sprijinul autorităților competente, verificarea respectării de către persoanele fizice, dar și de către societățile comerciale a interdicțiilor impuse atât prin ordonanțele militare, cât și de legislația în vigoare), potrivit raportului de activitate pe anul trecut al Inspectoratului de Poliție al Județului.

Polițiștii au însoțit și asigurat deplasarea convoaielor cu persoane revenite în țară în perioada stării de urgență, care au tranzitat județul Buzău, dintre acestea 336 de autovehicule au rămas pe raza de competență, fiind carantinate 1.142 de persoane.

În perioada de referință au fost însoțite și 20 de autovehicule ce au transportat materiale medicale, iar începând cu 26 decembrie 2020, efectivele I.P.J. Buzău au fost angrenate în activități de însoțire a autovehiculelor ce transportă vaccinurile împotriva SARS-CoV-2.

În cadrul activităților curente și acțiunilor desfășurate, zilnic au fost verificate persoane aflate în izolare la domiciliu.

Cu ocazia verificărilor efectuate în ceea ce privește respectarea măsurii izolării la domiciliu, pe perioada stării de urgență au fost aplicate 143 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 786.600 lei. De asemenea, cu privire la nerespectarea celorlalte prevederi ale ordonanței militare, în cadrul activităților curente, dar și în contextul celor peste 200 de acțiuni cu efective mărite derulate pe raza județului Buzău au fost aplicate 23.466 sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.304.840 lei.

În perioada stării de alertă au fost organizate 900 de acțiuni. În cadrul acestora, dar și al activităților curente au fost aplicate 6.271 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.801.980 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 și au vizat în principal nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Având în vedere specificul atribuțiilor polițienești, cu toate că au fost luate constant măsuri de prevenire a infectării cu noul coronavirus în rândul personalului propriu și au fost puse în aplicare modalități de compartimentare a activității și timpului de lucru, s-au înregistrat situații ce au impus izolarea/carantinarea polițiștilor, urmare contactării virusului Sars-Cov2. Totuși, managementul eficient al resurselor umane a făcut ca activitatea instituției să se desfășoare normal, atât din punct de vedere al exercitării atribuțiilor de serviciu pe plan intern, cât și al parteneriatului profesional cu celelalte instituții. Totodată, în perioada 27 august-6 decembrie 2020, polițiștii buzoieni au desfășurat, în condițiile legii, activitățile necesare pentru asigurarea unui climat normal de ordine și siguranță publică pe durata campaniilor electorale și a celor două tururi de alegeri (alegerea autorităților administrației publice locale, respectiv alegerile parlamentare). Deși în anul 2020 activitatea polițiștilor din cadrul I.P.J.Buzău a fost una complexă, desfășurându-se concomitent o gamă extinsă de activități suplimentare atribuțiilor specifice, serviciul public a fost unul eficient, astfel că în județul Buzău nu au fost înregistrate evenimente deosebite de natură a afecta ordinea și siguranța publică”, precizează IPJ Buzău.

În anul 2020, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au intervenit la 17.329 de evenimente, dintre acestea 6.273 fiind înregistrate în mediul urban și 11.056 de cazuri în mediul rural, timpul de intervenție în peste 99% din cazuri fiind sub 10 minute.

 

 

loading...
error: Content is protected !!