marți, 22 septembrie 2020

Peste 100 de profesori ai Liceului de Arte, trimişi în bănci şi scoşi la lecţie de elevi

Liceul de Arte „Margareta Sterian” sărbă­toreşte săptămâna aceasta 61 de ani de existenţă, ocazie cu care reprezentanţii instituţiei de învăţământ unde au absolvit artişti precum Laurenţiu Cazan, Ellie White, soprana Madeleine Pascu, Adina Răducan, şi au predat în calitate de profesori Mihaela Runceanu şi George Nicolescu, vor organiza un spectacol aniversar.

„Am gândit această sărbătoare ca una dedicată Centenarului Marii Uniri. De aceea vrem să facem o conexiune între istoria României şi istoria artei, arătând cum a evoluat arta de-a lungul timpului”, a declarat directorul Liceului de Arte, Mioara Sângeorzan.

Seria manifestărilor va debuta joi, 6 decembrie, de la ora 15, 00 cu expoziţia „Interpretarea artei prin simţul tactil”, organizată în holul liceului. În aceeaşi zi, de la ora 16,00, în sala de festivităţi „Mihaela Runceanu” va avea loc spectacolul aniversar „61 de ani”. Ca în fiecare an, nu vor lipsi evenimentele inedite.

„Vineri, 7 decembrie, după ce la ora 9,00 va avea loc predarea ştafetei între profesori şi elevi, de la ora 10,00, profesorii liceului nostru, în calitate de elevi pentru o zi, vor oferi câteva surprize. Practic, elevii ne-au înscris în clasele lor, la diferite profile, muzică, artă plastică, arhitectură, teatru. Suntem peste 100 de cadre didactice care vom intra în pielea elevilor. De exemplu, eu sunt înscrisă la clasa de artă plastică şi am fost provocată să realizez o caricatură. Profesorii înscrişi la clasa de arhitectură vor realiza o schiţă a liceului, cei de la clasa de muzică vor cânta colinde, iar cei de la teatru trebuie să facă o improvizaţie pe scenă. Este o provocare pentru noi, profesorii”, a mai declarat Mioara Sângeorzan.

Ziua Liceului de Arte „Margareta Sterian” se va încheia vineri, 7 decembrie, cu spectacolul „Centenar artistic”, organizat la sala Consiliului Judeţean, de la ora 15,00.

loading...
error: Content is protected !!