ActualitateSănătate

Personalul TESA al SJU Buzău, protest la Ministerul Sănătății

Astăzi, în intervalul orar 12.30-14.30, personalul TESA al SJU Buzău, alături de alți colegi din țară, participă la protestul care are loc la Ministerul Sănătății pentru a-și exprima nemulțumirile cu privire la discriminările salariale din sistemul sanitar.

O delegație din partea Uniunii TESA va intra la Ministerul Sănătății pentru a expune situația în ceea ce privește salarizarea acestei categorii de angajați din spitale.

Revendicările personalului TESA:

  1. Adoptarea de urgență a unei soluții de majorare a salariilor de baza personalului contractual nemedical (TESA) din spitalele publice așa cum s-a identificat și în cazul altor categorii profesionale (majorarea salariilor cu 25%, așa cum a fost aprobată pentru personalul din CAS/asimilarea funcțiilor și salariilor cu personalului contractual din Ministerul Sănătății;
  2. Actualizarea indemnizației de hrană cu salariul minim pe economie aflat în plată;
  3. Raportarea sporurilor de condiții de munca la salariul de bază în plată;
  4. Exceptarea spitalelor de la prevederile Legii nr. 296/2023 care determină desființarea unor structuri de specialitate administrative având drept consecință disfuncționalități ale activității suport actului medical;
  5. eliminarea completa a discriminării personalului TESA, în noua lege a salarizării astfel încât personalul TESA să-și găsească locul într-o grilă salarială echilibrată, corect concepută, în funcție de studii, experiență, importanța și valoarea muncii depuse în spital.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker