sâmbătă, 15 august 2020

Pentru a descuraja consumul de droguri în rândul tinerilor / Poliţia ia ,,Atitudine“, în cluburile de noapte

,,Ultimile minute din viaţa unui adolescent  consumator de droguri“ este un mesaj puternic pe care oamenii legii l-au transmis tinerilor care au petrecut, vineri noapte, la Cafeneaua Artiştilor. Poliţiştii au fost ajutaţi de trei elevi ai Liceului de Artă „Margareta Sterian“, care s-au pregătit şi  au jucat rolul consumatorului de substanţe psihoactive, pentru a transmite  mai bine mesajul antidrog tinerilor de vârsta lor.

Activitatea care a avut loc la miezul nopţii de vineri, 16 februarie, a fost prima dintr-o multitudine de astfel de noi provocări pe care Poliţia buzoiană le propune comunităţii în cadrul noului proiect derulat de oamenii legii în vederea descurajării consumului de droguri în rândul tinerilor. Este vroba despre proiectul ,,ATITUDINE!” , realizat în parteneriat de ofiţerii specialişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii cu elevi şi cadre didactice ai Liceului de Arte ,,Margareta Sterian” Buzău. Cu sprijinul elevilor de la Liceului de Arte, poliţiştii au pus în scenă un moment inedit prin care, după cum îi spune şi numele, adolescenţii transmit mesajul către tineri de vârsta lor, care trebuie să ia atitudine faţă de consumul de droguri, să le pese de cei din jurul lor, care pot muri oricând atunci când consumă droguri chiar dacă acest lcuru înseamnă prima oară. Trei elevi de la Liceului de Arte ,,Margareta Sterian”, au interpretat la Cafeneaua Artiştilor, la miezul nopţii, trăirile unor consumatori de droguri înainte de a deceda. Un mesaj dur pe care oamenii legii vor să îl transmită, dar care să aibă un puternic impact asupra tinerilor.

Cei trei elevi au descris, preţ de şase minute, cât s-a oprit muzica şi distracţia în club, ceea ce simte un consumator de droguri în ultimile minute din viaţă: frica, gândurile, ceaţa… Intervenţia adolescenţilor de la Liceul de Arte a fost bine primită de tinerii care au fost în club, pentru că au ascultat cu atenţie ceea ce adolescenţii de pe scenă, de o vârstă cu ei, au încercat să le transmită.

Proiectul va continua pe parcursul întregului an şcolar. Apariţiile şi mesajele vor fi transmise şi în alte cluburi, în special cu ocazia unor evenimente care vor atrage mulţi tineri.

„Iniţiativa se înscrie în suita de acţiuni preventive derulate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău în vederea promovării şi adoptării de către adolescenţi  a unei atitudini civice, dar mai ales antiinfracţionale. Acţiunile au ca obiectiv informarea adolescenţilor şi conştientizarea la un nivel cât mai apropiat de realitate, de către aceştia, a efectelor distructive ale consumului de substanţe narcotice, alcool şi tutun”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Buzău.

loading...
error: Content is protected !!