Cultură

Patru regizori au fost selectați la prima ediție „Co-Laborator”

Au fost desemnați câștigătorii primei edițiii „Co-Laborator”, primul apel de proiecte din Buzău dedicat tinerilor regizori de teatru, lansat de primăria Buzău prin Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”. Aceștia sunt: Adrian APOTROSOAEI  cu spectacolul „Artă” de Yasmina Reza, Florin LIȚĂ  cu „Proștii sub clar de lună” de Teodor Mazilu, Celina NIȚU  cu „Tape” de Stephan Belber și Diana TĂNASE  cu „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov.

„Până vom vedea aceste spectacole, vă invităm sâmbătă, 13 mai (zi cu noroc de teatru), la <Fiecare lucru e minunat> după <Every brilliant thing> de Duncan Macmillan, cu Denis Imbrescu, în regia lui Mircea Anghel”, au transmis reprezentanții Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”.

Reamintim că această inițiativă face parte dintr-un concept nou în peisajul cultural buzoian denumit generic „Teatru la conac”, care a fost lansat de câteva luni. „Am gândit în interiorul Vilei Albatros o sală studio profesionist cu o capacitate de maxim 60 de locuri. Sala poate fi folosită clasic, cu scenă de tip italian sau în stil arenă, așa cum este  la spectacolul <Fiecare lucru e minunat>,  după <Every Brilliant Thing>, de Duncan Macmillan”, spune directorul Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”, regizorul Mircea Anghel.

Articole similare