miercuri, 21 octombrie 2020

Patru puncte cu sufletul la gură! O remiză și o victorie pentru HC Buzău în primele meciuri ale turneului 2 al Ligii Naționale

HC Buzău a trăit periculos în primele două partide ale turneului al doilea al Ligii Naționale, care grupează, în această săptămână, la Sf. Gheorghe, etapele 4-9 ale primului eșalon. Chiar și așa, cu emoții cât cuprinde, buzoienii au reușit să nu piardă în fața Stelei, cu un gol marcat, de la 7 metri în ultima secundă, și să se impună la li­mi­tă, împotriva lui CSM Făgăraș, într-un meci în care au condus și cu 7 goluri diferență.

După 5 etape, HC Buzău a acumulat 10 puncte. Astăzi este zi de pauză pentru HC echipa buzoiană în turneul de la Sf. Gheorghe. Următorul meci, mâine, de la 16.30, în direct pe TVR 2, șocul cu Dinamo București!

HC BUZĂU – STEAUA BUCUREȘTI 28-28 (13-17)

Sentimente amestecate după un meci nebun, primul al echipei buzoiene în al doilea turneu de sală al Ligii Naționale, contând pentru etapa a 4-a. Buzoienii au început extrem de slab disputa, iar Steaua conducea cu 5-0 după 7 minute!

Încet, încet, buzoienii și-au revenit din pumni, dar tot nu era ce ar fi trebuit. Golurile lui Renaud David, Esteki, Milosevic jr., Bejinariu și Dumitrana au ținut Buzăul în joc, chiar dacă Steaua a păstrat constant un avans de 3-4 și chiar 5 goluri.

Militarii au intrat la pauză cu un avans destul de confortabil, 17-13. Pauza însă chiar a fost un sfetnic bun pentru echipa buzoiană. În doar doi marcatori, Renaud-David (5) și Zamfir Dumitrana (3), HC Buzău s-a apropiat la doar două goluri în minutul 48, 21-23, apoi băieții lui Pero Milosevic au prins aripi.

Steaua era în genunchi, iar cu două minute înainte de final buzoienii aveau un avans de două goluri: 27-25! De la extaz la agonie, se știe, nu este decât un singur pas. Steaua a întors incredibil și, cu 40 de secunde înainte de final, era din nou în avantaj: 28-27! Dar Buzăul a mai avut de tras un ultim cartuș: Leo Renaud-David a transformat o aruncare de la 7 metri în ultima secundă și s-a terminat egal, 28-28!

Marcatori: Leo Renaud David (10 goluri), Vuk Milosevic (6), Zamfir Dumitrana (6), Allahkaram Esteki (3), Andrei Bejinariu (2), Liviu Mironescu

,,Steaua a jucat foarte bine în prima parte a meciului, noi am fost nevoiți să schimbăm sistemul de apărare din 5-1 în 6-0. Am încercat să intrăm în joc puțin câte puțin și am reușit acest lucru în repriza a doua, când am avut două goluri avans și nu am putut să câștigăm, iar pentru asta nu sunt mulțumit. În schimb, sunt foarte mulțumit de faptul că echipa noastră a arătat caracter, atunci când am fost conduși la o diferență mare și am revenit” , a spus Pero Milosevic, antrenor HC Buzău.

HC BUZĂU – CSM FĂGĂRAȘ 29-28 (18-12)

HC Buzău a continuat să se joace și ieri cu inimile suporterilor! Buzoienii au pus în scenă un nou thriller și împotriva celor de la CSM Făgăraș, în al doilea meci din turneul 2 al Ligii Naționale de la Sf. Gheorghe. Și cât de bine începuse partida! 3-0 s-a făcut rapid, după reușitele succesive ale lui Milosevic jr, Esteki și Dumitrana, pentru ca, la jumătatea primei reprize, Buzăul să aibă un avantaj de 6 goluri, 12-6 (minutul 16).

Trei goluri ale ardelenilor i-a apropiat la 12-9, însă Dumitrana, excelent în acest joc, a marcat de două ori la rând, urmat de Renaud-David și era destul de bine, 15-10, cu 7 minute înainte de final. N-au mai fost emoții până la pauză, Făgărașul a mai marcat de două ori, dar Renaud-David, Dumitrana și Esteki au asigurat o dife­rență pe care puțini ar fi anticipat-o după primele 30 de minute: 18-12!

Buzoienii au avut chiar și 7 goluri avans, 19-12 (32) și 24-17 (41), apoi meciul s-a dus spre un scenariu horror! Într-un interval de șapte minute, un lockdown total în tabăra noastră, în care nu am înscris niciun gol, a făcut ca Făgărași-ul să se apropie la un singur gol, 25-24 (50)! S-a mers apoi, oarecum, cap la cap, însă, cu două minute înainte de final, ardelenii au egalat: 28-28!

Cineva, acolo sus, nu i-a lăsat la greu nici acum pe băieții lui Pero Milosevici, iar Dumitrana a marcat golul unei victorii de care Buzăul părea atât de sigură cum n-a mai fost de mult timp!

Marcatori: Zamfir Dumitrana (7 goluri), Vuk Milosevic (6), Leo Renaud-David (5), Allahkaram Esteki (4), Shahoo Nosrati (3), Andrei Bejinariu (2), Liviu Mironescu, Călin Hossu

Liga Națională, Etapa a 4-a:

 • CSM Bacău – Politehnica Timișoara 0-10 (“masa verde”)
 • Potaissa Turda – Dinamo București 26-29
 • CSM Botoșani – Minaur Baia Mare 0-10 (“masa verde”)
 • HC Buzău – Steaua București 28-28
 • CSM Vaslui – CSM Făgăraș 26-23
 • CSM București – Dobrogea Sud Constanța 27-30
 • CSM Focșani – CSU Suceava 27-19
 • CSM Reșița – Dunărea Călărași 21-31

Liga Națională, Etapa a 5-a:

 • Politehnica Timișoara – CSM Botoșani 10-0 (“masa verde”)
 • CSM Făgăraș – HC Buzău 28-29
 • CSU Suceava – Potaissa Turda 24-34
 • Steaua București – CSM Bacău 10-0 (“masa verde”)
 • Dobrogea Sud Constanța – CSM Focșani – amânat

(cazuri de COVID-19 la CSM Focșani)

Clasament

 1. CONSTANȚA 12 p.
 2. Minaur 12 p.
 3. Dinamo 12 p.
 4. Steaua 11 p.
 5. HC Buzău 10 p.
 6. Potaissa 9 p.
 7. Timișoara 9 p.
 8. CSM București 9 p.
 9. CSM Focșani 6 p.
 10. Călărași 6 p.
 11. CSM Făgăraș 3 p.
 12. CSM Vaslui 3 p.
 13. CSM Bacău 3 p.
 14. CSU Suceava 1 p.

* Clasamentul ia în calcul rezultatele înregistrate până aseară, la închiderea ediției.

CSM Bacău și CSM Botoșani, oprite de COVID-19 să vină la Sf. Gheorghe! Toate cele 6 meciuri, pierdute la ,,masa verde”. CSM Focșani, suspectată că a ascuns trei cazuri pozitive!

Doar 12 din cele 14 echipe din Liga Națională iau parte la al doilea turneu de la Sf. Gheorghe. CSM Botoșani și CSM Bacău nu participă, din cauza cazurilor numeroase de infectări cu COVID-19 și vor pierde toate cele șase partide la „masa verde”, cu 0-10. Ieri, luni, Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal s-a reunit online într-o ședință de urgență, pentru a discuta situația de la CSM Focșani, care a trimis acasă un jucător cu simptome de COVID-19 fără să anunțe, a dezvăluit handbalmania.ro.

Vrâncenii sunt suspectați că au ascuns și faptul că un membru al staffului, dar și un jucător au rămas la Focșani din cauză că au avut un test pozitiv.

În cele din urmă, s-a decis ca meciul Dobrogea Sud Constanța – CSM Focșani să fie amânat, iar vrâncenii să se retesteze. Dacă trei teste vor ieși pozitiv, atunci echipa vrânceană va fi exclusă din turneu și va pierde toate meciurile cu 0-10.

Simona Stancu și Cristina Năstase, delegate la Sf. Gheorghe!
La al doilea turneu al Ligii Naționale de la Sf. Gheorghe participă și cuplul de arbitri format din buzoianca Simona Stancu și Cristina Năstase. Cele două au condus duminică, în prima zi, partida dintre CSM Vaslui – CSM Făgăraș (26-23), iar aseară, după închiderea ediției, urmau să arbitreze meciul Dinamo București – CSM Vaslui.

loading...
error: Content is protected !!