luni, 10 august 2020

Patru elevi buzoieni, premiați la Olimpiada Națională de Biologie

Noi rezultate bune pentru elevii buzoieni la olimpiadele naționale aflate în desfășurare în această perioadă.

După ce săptămâna trecută hasdeienii Carmen Mocanu și Alexandru Raicu s-au întors cu premiul I de la Olimpiada Națională de Limba Germană, astăzi, alți patru buzoieni au primit vestea că au obținut premii la Olimpiada Națională de Biologie desfășurată în perioada 1-5 aprilie, la Piatra Neamț.

Este vorba despre Mădălina Popescu (clasa a XII-a, Colegiul Național „B. P. Hasdeu”, pregătită de prof. Madi Mocanu) – Premiul III, Teodora-Florina Lungu (clasa a VII-a, Școala Cochirleanca, pregătită de prof. Florin Mihai) – Premiul Special, Ana Maria Ciaușu (clasa a IX-a, Colegiul Național „Al. Vlahuță” Rm. Sărat, pregătită de prof. Elena Panaete) – Premiul Special, Adriana Necula (clasa a IX-a, Colegiul Național „B. P. Hasdeu”, pregătită de prof. Madi Mocanu) – Mențiune și Premiul Special.

7 COMENTARII

 1. Felicitari elevilor.In schimb nu am cum sa nu-i dau dreptate lui Roikinen. Premiile elevilor sunt rodul mediitatiilor primite in particular, sistemul nu are niciun merit. Ar fi interesant de stiut de la ce varsta fac meditatii elevii olimpici. Roikinen stie ce spune.Pe plan international sumtem la pamant. Nu uitati ce a spus acum cateva luni un fost elev de la Hasdeu care a ajuns sa predea la o renumita facultate din America, despre ivatamantul romanesc.

 2. Voi românii semănați cu noi. Avem diamante în subsol, dar murim de foame. Voi aveți diamante individuale, dar tot ca noi o duceți!

 3. De ce toți Olimpicii români i-au punctajele cele mai mici la testele PISA! De ce în clasamentele internaționale sistemul educațional românesc ocupă ultimele locuri! Programe școlare din 1970, total neadecvate le cerințele de azi! Ce dorință imensă de „ slăvi” simt unii români!

 4. Rezultatele sunt clar rodul relatiei de lucru , SCOALA-PROFESORI-ELEVI-COMUNITATE! Intr-o scoala functionala cum iata s-a dovedit si in cadrul unei scoli din mediul rural nu ai cum sa nu ai rezultate! Un manager care asculta nevoile cadrelor, un profesor dedicat meseriei si o eleva deosebita au dus la un asemenea rezultat! FELICITARI INTREGULUI ANGRENAJ IMPLICAT IN OFERTA SI CERERE EDUCATIONALA de la scolile mentionate in articol! Fie urban sau rural ,invatamantul buzoian a dovedit inca o data ca e unul de top!

 5. Modelul Finlandez, cel mai performant din lume- lucru în echipe; Modelul românesc, unul din cel mai slab din lume-promovarea individualismului suprem, concursuri, concursuri, dar noi ca societate cu ce ne alegem în urma lor! Sigur, cu nimic!

  • Mulțumim pentru apreciere ! Un singur lucru… și Finlanda pregătește olimpici care participă individual nu în echipă la competiții de gen, dar se pare că nu sunt la fel de buni ca ai noștri.
   Dar …vă mulțumim pentru apreciere!
   Cu respect,
   Mama unui olimpic român

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!