vineri, 14 august 2020

Pas pentru întocmirea unui nou plan pentru gestionarea deșeurilor în județul Buzău

La începutul anului viitor, județul Buzău va avea la dispoziție un plan viabil de gestionare a deșeurilor. În urma finalizării procedurii de achiziție publică, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a semnat astăzi contractul pentru actualizarea/revizuirea Planului județean de gestionare a deșeurilor și pentru întocmirea Studiului de fezabilitate ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Buzău”. Contractul are o valoare de 1.752.440 lei fără T.V.A. și o durată de 15 luni, fiind câștigat de ROMAIR CONSULTING S.R.L. și I. FRANTZIS & ASSOCIATES LTD, cu lider de asociere ROMAIR CONSULTING SRL.

După semnarea contractului, prestatorul are la dispoziție 6 luni pentru întocmirea și predarea Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor și o perioadă de 15 luni pentru întocmirea și predarea studiului de fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investiții “Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Buzău”.

Obiectivele proiectului sunt realizarea unui “Depozit ecologic pentru deșeuri menajere, stație de tratare mecano-biologică, stație de compostare a deșeurilor și stație de sortare a deșeurilor” pe teritoriul comunei Poșta Câlnău, închiderea depozitului neconform de deșeuri din Municipiul Râmnicu Sărat și retehnologizarea stațiilor de transfer existente și operaționale din localitățile Cislău și Beceni.

Sunt convins că implementarea proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Buzău” va duce la o scădere semnificativă a poluării și va avea un impact pozitiv în creșterea calității aerului și a vieții în județul nostru!„, a precizat Neagu, după semnarea contractului.

De șapte ani, județul Buzău nu mai are un plan viabil de gestionare a deșeurilor.

Amănunte în ediția de mâine!

loading...
error: Content is protected !!