Sport

Participarea Gloriei în Europa, serios periclitată

Surpriză: Târgu-Jiu a jucat finala Cupei!

Surpriză pe care nici Nostradamus, nici Mafalda, nici măcar Mitică Dragomir n-ar fi anticipat-o. Cupa României, poreclită, de altfel, „competiția surprizelor”, a adus sâmbătă șocul sezonului, după ce Târgu Jiu a trecut uluitor în semifinală, de Gloria Bistrița. Ardelencele, jucând pe teren propriu, conduceau la pauză cu 16 la 14,  dar meciul s-a întors pe dos în partea a doua, Târgu Jiu învingând în cele din urmă cu 29 la 27, după ce Ekaterina Dzhukeva a apărat inclusiv patru lovituri de la 7 metri.

Rezultatul de sâmbătă aruncă în aer toate planurile Gloriei Buzău, grupare ca și calificată în Cupa EHF, săptămâna trecută. Numai faptul că s-au calificat în finala Cupei le garantează oltencelor un loc în EHF League, astfel că poziția a cincea din Liga Florilor nu mai are nicio valoare  europeană.

Pentru locul patru, Gloria este la bătaie cu Dunărea Brăila, cele două grupări fiind departajate de numai trei puncte în clasamentul Ligii Florilor. Și mai rău pentru Buzău, brăilencele au meci relativ ușor în ultima etapă, tocmai cu Târgu Jiu, în deplasare.

În schimb, Gloria va tremura până la ultimul fluier al sezonului, întrucât în ultima etapă ne vor vizita supercampioanele de la CSM. Evident, toată lumea speră ca bucureștencele să abordeze meciul din Sala Sporturilor Romeo Iamandi ca pe unul de vacanță. Buzăul are nevoie de un singur punct pentru a rămâne pe patru, loc care ar garanta prezența, pentru încă un an, în Europa. Însă, ceea ce urma a fi o partidă de gală, se va transforma într-un meci plin de emoții, întrucât, cel puțin după calculele hârtiei, CSM va fi favorită chiar dacă va juca numai cu rezervele.

În cea mai recentă întâlnire, disputată la mijlocul lunii ianuarie, CSM s-a impus clar, 37 la 29.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker