vineri, 16 aprilie 2021

Pârscov şi Pătârlagele, tot mai aproape de redeschiderea spitalelor desfiinţate

În timp ce la Vintilă-Vodă lucrările de reamenajare pentru noul azil sunt în plină desfăşurare, în celelalte două localităţi  buzoiene în care au fost închise spitale se fac în continuare demersurile necesare repunerii în funcţiune a unităţilor sanitare care şi-au închis porţile la 1 aprilie, potrivit deciziei Ministerului Sănătăţii. 
Hotărâte să nu accepte recomandarea ministerială referitoare la înfiinţarea de cămine pentru vârstnici în clădirile fostelor spitale, autorităţile locale din Pătârlagele şi Pârscov au ambiţia de a avea, până la 1 iunie, toate formalităţile încheiate pentru a putea prinde contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Buzău, necesare funcţionării noilor structuri sanitare pe care intenţionează să le deschidă în scurt timp.

Astfel, la Pârscov, lucrurile sunt într-o etapă mai avansată în ceea ce priveşte soluţia găsită pentru salvarea spitalului din localitate. Este vorba despre preluarea fostului Centru de Sănătate Pârscov prin intermediul unui ONG, în acest sens dr. Paul Costache, viitorul manager al spitalului, primind cu titlu gratuit unitatea sanitară, pentru care a primit pe plan judeţean  toate aprobările necesare. Singura etapă rămasă de parcurs este cea referitoare la obţinerea avizării de la Ministerul Sănătăţii, pentru care au fost deja trimise toate documentele, iar în termen de maxim o lună va veni şi răspunsul de la nivel central. Avizarea ministerială va permite încheierea, de către noua unitate sanitară,  a unui contract cu CJAS Buzău.
De asemenea, la Pătârlagele, potrivit precizărilor făcute de Ion Gherghiceanu, primarul localităţii, astăzi are loc o şedinţă de Consiliu Local , în cadrul căreia se va constitui comisia care va analiza ofertele depuse pentru repunerea în funcţiune a spitalului.
“Este vorba despre patru oferte, trei făcute de buzoieni şi una de la Bucureşti. Vom analiza şi modalitatea de predare, fie prin concesiune, fie cu dare în folosinţă gratuită. Ne grăbim ca, până pe 1 iunie, să definitivăm totul, ca să prindem contract cu Casa”, a declarat primarul din Pătârlagele, subliniind că va fi selectată oferta cea mai benefică pentru comunitate.

 

loading...