Economic

Păreri PEFOC – șemineu vs soba pe lemne

Diferențele dintre un șemineu și o sobă pe lemne sunt destul de evidente, și asta doar dacă ne gândim din perspectiva dimensiunilor acestora sau a capacității de încălzire. Totuși, într-o era în care tehnologia a evoluat galopant, mai ales în universul termic, producătorii au reușit să lanseze pe piață, sobe care se apropie destul de rezonabil, cel puțin din punct de vedere al designului, de surorile mai mari, șemineele. Și pentru că am considerat că un asemenea subiect merită o abordare profesionistă, am apelat la specialiștii sibieni de la PEFOC, lideri de piață în România pe segmentul soluțiilor alternative de încălzire, pentru a ne împărtăși opinia lor cu privire la dilema șemineu vs soba pe lemne!

Așa cum intuiam și noi la începutul articolului, o primă diferență între cele două soluții de încălzire, se referă la dimensiuni. Un semineu sibiu spre exemplu, este cu mult mai voluminos, fiind o construcție ce beneficiază de un design specific, alcătuit din mai multe componente, în vreme ce, o sobă ocupă un spațiu redus, reușind să îndeplinească doar o mică parte din funcțiile pe care le poate rezolva un șemineu clasic.

Așadar, din punct de vedere estetic, indiferent dacă vorbim despre o soluție clasică, modernă, rustică sau elegantă, un șemineu conferă un aspect unic și personalitate oricărui spațiu unde urmează să fie instalat. O sobă este potrivită într-o poveste minimalistă, așa cum este și soba godin, unde accentul se pune pe randament maxim și caracteristici premium, disponibile în stocul propriu PEFOC într-o gamă variată de modele imprimate în funcție de preferințele vizuale ale fiecărui client în parte.

La capitolul randament și eficiență, meșterii PEFOC sunt de acord că un șemineu este mult mai indicat pentru încălzirea ideală a întregii locuințe sau al oricărui spațiu cu dimensiuni mai mari, existând inclusiv varianta optimizării unui șemineu centrală, capabil să ofere randamentul asemănător unei centrale clasice pe gaz. Grație elementelor de distribuire uniformă al aerului cald prin grilele speciale de aerisire, va permite căldurii să ajungă inclusiv în spațiile adiacente locului unde este efectiv montat șemineul, pe când eficiența unei sobe se limitează la proximitatea camerei sau al spațiului unde a fost efectuată instalarea. În cazul sobei, singura soluție de distribuire a căldurii în spații alăturare este posibilă prin folosirea unor calorifere, fără să ne așteptăm însă, ca randamentul să depășească în eficiență un șemineu tradițional pe lemne.

Din punct de vedere al bugetului, adaugă specialiștii, construirea unei șemineu necesită o investiție inițială mai mare, dar pe termen lung este mai profitabilă decât amplasarea unei centrale pe gaz sau a unei sobe, datorită consumului și costurilor mai mici cu lemnele. De asemenea, garanțiile pentru șeminee se întind pe o durată semnificativ mai mare: producătorii garantează pentru coșul de fum 30 de ani, în timp ce pentru focar, între 5 și 10 ani. În plus, șemineele construite cu plăci izolatoare, reprezintă promisiunea unui șemineu trainic și durabil, care nu vă va afecta sănătatea. Acestea sunt construite să reziste la temperaturi de până la 1100 de grade celsius, spre deosebire de plăcile din rigips care rezistă doar până la temperaturi de maximum 70 de grade celsius.

La final, nu o să încheiem înainte să vă spunem că profesioniștii de la PEFOC sunt pregătiți să răspundă tuturor întrebărilor tale și să-ți ofere consultanță gratuită în vederea construirii șemineului mult visat. De asemenea, magazinul online vă pune la dispoziție o gamă largă de produse și servicii din universul termic: focare, șeminee centrală, sobe, coșuri de fum, renumitele gratare sibiu, servicii de montaj și curățare profesională a coșurilor de fum, dar și alte multe accesorii, toate destinate asigurării căldurii căminului tău, mai ales acum, în pragul unui nou sezon rece.

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker