sâmbătă, 19 septembrie 2020

Păreri PEFOC – cum ne alegem corect șemineul?

Suntem convinși că fiecare dintre noi a trăit la un moment dat pe pielea lui, senzația autentică a unui șemineu sau a unei sobe pe lemne într-o vacanță petrecută la munte, cu familia, ori în casa caldă a bunicilor de la țară. Dacă între timp, te-ai hotărât ca acesta sa fie anul achiziției mult visate, trebuie să știi la ce să fii atent și să mergi la sigur pe mâna specialiștilor care te vor îndruma pe întreg parcursul acestui proces destul de complex, astfel încât, alegerea ta să fie perfectă pentru necesitățile de încălzire ale căminului pe care îl împarți cu familia sau cu persoana iubită.

Așadar, am apelat la specialiști în căutarea răspunsurilor la întrebarea: cum ne alegem corect șemineul? PEFOC este printre puținele companii specializate de pe piața autohtonă care deține în stoc propriu și pune la dispoziția clienților săi o gamă întreagă de șeminee, gratare de gradina din ceramică specială kamado și focare de toate felurile: tradiționale din fontă, focare standard șamotate, focare premium șamotate și focare de lux, care reprezintă vârful de gama din oferta lor.

În acest articol ne-am decis să împărtășim cu voi, tot ce am aflat despre criteriile care stau la baza alegerii focarului potrivit pentru locuința și nevoile tale de încălzire. Cel mai important dintre ele, se referă la tipul materialului din care sunt confecționate aceste seminee lemne.

Astfel, focarele din fontă au o durabilitate mai mare în timp, radiază mai mult, permițând acumularea unei mase semnificative de căldură și distribuirea uniformă a acesteia pentru mai mult timp, chiar și după ce focul a încetat să mai ardă în focar. Pe de altă parte, raportul arderii materialului lemnos în relație cu cantitatea de căldură eliberată, nu se compară cu randamentul oferit ca și în cazul focarelor șamotate, rezultând un consum mai mare de lemne, dar și cantități mai mari de cenușă sau depuneri pe sticla focarului, ceea ce la rândul ei va determina, nevoia de a curăța mai des.

Focarele șamotate standard, spre deosebire de cele din fontă, au rezultate mai bune în timpul arderii, diminuând astfel reziduurile (cenușa) și depunerile pe sticlă. Șamota facilitează dezvoltarea unei temperaturi mai mari în camera de ardere, singurul dezavantaj fiind că aceasta este un material consumabil și în funcție de exploatare, va trebui să fie înlocuită în timp, dar nu mai devreme de 4-5 ani.

Focarele premium (de lux) se diferențiază de restul gamei, atât prin calitatea materialelor folosite în procesul de producție – șamotă arsă cu rezistență mecanică mai bună, oțel cu compoziție mai mare de carbon, vopsea anti-zgârieturi, cât și prin tehnologia revoluționară de ardere a lemnului, cu randament ce depășește valoarea de 80% cu respectarea anumitor condiții (minim dublă combustie, obligatoriu ardere etanșă, ardere pe vatră etc.)

Un alt factor important în vederea alegerii focarului potrivit este necesarul termic pentru locuință. Înainte de toate, focarul trebuie privit ca o sursă alternativă de încălzire a casei, un aspect care trebuie tratat ca atare, criteriile pentru alegerea corectă a modelului de focar depinzând de anumite variabile: spațiul în care se va amplasa șemineul (suprafața, niveluri, deschidere, etc), înălțimea acestuia, precum și greutatea, numărul de încăperi care se doresc a fi suplimentate termic.

În cazul în care sunteți în căutarea unui șemineu și nu știți neapărat cu ce să începeți, PEFOC este acolo să vă ofere consultanță gratuită în vederea alegerii potrivite pentru încălzire și decor. În plus, transportul este gratuit pentru toată gama de focare de șeminee din catalogul lor, dar și pentru restul produselor sau a soluțiilor care întregesc acest fascinant univers al încălzirii alternative.

loading...
error: Content is protected !!