Sport

Pare inevitabil! Reguli noi de acces la competiţiile sportive din municipiul Buzău

Rata incidenţei cazurilor de Covid-19 a ajuns ieri, în municipiul Buzău, la 2.96, iar pragul de 3 va fi depăşit, cu siguranţă, până la sfârşitul săptămânii. O rată de infectare mai mare de 3 la mie, mai exact cuprinsă între 3 şi 6 la mie, aduce reguli noi şi în ceea ce priveşte accesul la evenimentele sportive.

Me­ciurile de fotbal de sâmbătă, FC Buzău – Viitorul Tg. Jiu şi Metalul – Viitorul Ianca, dar şi cel de handbal masculin de duminică, dintre HC Buzău şi Politehnica Timişoara, sunt primele evenimente sportive la care se vor aplica noile restricţii. Cea principală – accesul pu­blicului va fi redus la 30 la sută din capacitatea stadionului, respectiv a sălii.

Potrivit Hotărârii de Guvern din 17 septembrie, în localităţile cu rata incidenţei cazurilor cuprinse între 3 şi 6 la mie, pot participa la evenimentele sportive, în limita a 30 la sută din capacitate, doar persoanele care se află într-una dintre următoarele situaţii:

  • sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • prezintă rezultatul ­ne­gativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;
  • prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Caz special, dar imposibil de pus în practică la Buzău, dacă organizatorul se asigură că intră doar persoanele vaccinate, atunci se poate disputa cu stadionul, respectiv sala, la sută la sută din capacitate. Dacă în zilele următoare, rata de incidenţă va depăşi în municipiul Buzău 6 la mie, vor avea acces la evenimentele sportive, până la 100% din capacitate, DOAR persoanele vaccinate cu schema completă.

Articole similare