Administrație

Parcare gratuită pentru autovehiculele instituțiilor publice

Autovehiculele de serviciu ale instituțiilor publice pot beneficia de gratuitate pentru ocuparea unui loc de parcare pe zonele de tarifare fixă și progresivă, după cum se arată într-un proiect de hotărâre al Primăriei Buzău.

Astfel, instituții din Buzău, cu atribuții de control, precum Inspectoratul Teritorial de Muncă, Garda de Mediu, Inspectoratul Județean în Construcții, Camera de Conturi, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu”, pot beneficia de locuri de parcare gratuite în zonele de tarifare fixă și progresivă. Condiția este ca instituțiile menționate să justifice acest lucru printr-o serie de documente care atestă apartenența la instituția respectivă, împreună cu datele de identificare ale autovehicului.

„Având în vedere faptul că, la nivelul Municipiului Buzău, există mai multe instituții publice subordonate organelor administrației publice centrale care au atribuții de control și că acestea trebuie încurajate de administrația publică locală să-și îndeplinească atribuțiile, propunem completarea H.C.L. nr. 49/2019 în sensul acordării gratuității pentru ocuparea unui loc de parcare pe zonele de tarifare fixă și progresivă urmatoarelor instituții: Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău, Garda de Mediu, Inspectoratul Județean în Construcții Buzău, Camera de Conturi Buzău, Inspectoratul Județean de Poliție Buzău, Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău și Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Neron Lupașcu» al județului Buzău”, se arată în proiectul de hotărâre al Primăriei Buzău.

Motivul gratuității nu este numai faptul că aceste instituții ajută autoritățile locale în desfășurarea activității, ci și faptul că acestea nu își permit să achite costul parcărilor. Într-un document înaintat Primăriei Buzău de către Inspectoratul Teritorial de Muncă, se arată că instituția nu are astfel de cheltuieli prevăzute în bugetul anual, iar acest lucru „nu îi permite plata taxelor de parcare”. „Prin adresa nr. 4511/IS/27.05.2022, Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău a solicitat gratuitate la ocuparea locurilor din parcările publice cu plată (progresivă și fixă) pentru autoturismele de serviciu aflate în acțiuni de control, motivând faptul că bugetul anual nu îi permite plata taxelor de parcare. Având în vedere faptul că la nivelul Municipiului Buzău există mai multe instituții publice subordonate organelor administrației publice centrale care au atribuții de control și că acestea trebuie sprijinite de administrația publică locală să-și îndeplinească atribuțiile, propunem completarea H.C.L. nr. 49/2019 în sensul acordării gratuității pentru aceste instituții publice la ocuparea unui loc de parcare pe zonele de tarifare fixă și progresivă”, conform documentului public de pe site-ul Primăriei Buzău.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker