marți, 22 septembrie 2020

Palatul Comunal, din nou fără organigramă

Tribunalul Buzău a suspendat și cea de-a doua organigramă a Primăriei Buzău, adoptată de Consiliul Local în primăvara acestui an, și, implicit, efectele preavizelor pe care polițiștii locali angajați în condiții dubioase de fosta administrație Boșcodeală le primiseră, tot pentru a doua oară.

În fapt, polițiștii locali concediați pentru a doua oară au atacat în instanța de Contencios Administrativ două hotărâri ale deliberativului municipal, respectiv pe cea care prevede abrogarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Buzău pentru aprobarea organigramei, numărului de personal şi statului de funcţii din cadrul aparatului de specialitate al primarului pentru anul 2016 și pe cea privind aprobarea organigramei, numărului de personal şi statului de funcţii din cadrul aparatului de specialitate al primarului pentru anul 2017; în ultima hotărâre nu este prinsă și Direcția de Poliție Locală care, între timp, a devenit instituție de interes public cu personalitate juridică distinctă, a cărei organigramă include doar numărul legal de polițiști locali, 138. Ei au cerut, de asemenea, suspendarea aplicării acestora până la judecarea pe fond a cauzei.

Primăria Buzău se află, iată, pentru a doua oară în jumătate de an, în postura de a rămâne fără organigramă și de a funcționa pe o una anacronică, ce nu mai corespunde politicilor publice ale noii administrații. De asemenea, municipalitatea va continua să plătească, cel puțin până la judecarea aplelului împortiva hotărârii de miercuri a Tribunalului, salariile tuturor polițiștilor locali. „Nu este o înfrângere a mea, este o înfrângere a tuturor buzoienilor. Plătim 4 milioane de euro în plus și toată lumea vrea asfalt, asfalt, asfalt. De unde să iau banii?”, a comentat primarul Constantin Toma la emisiunea „Sens Direct” de la Focus TV, unde se afla în momentul în care Tribunalul Buzău a făcut publică decizia.  

loading...
error: Content is protected !!