Sport

Ovidiu Ionescu, în ultimul act la WTT Feeder Otocec

Buzoianul a pierdut, din păcate, în finală

2023 chiar a fost un an de grație pentru tenisul de masă românesc. Cea mai recentă performanță notabilă vine de la Ovidiu Ionescu, veteranul buzoian reușind finala la WTT Feeder Open Otocec, turneu din Slovenia. Cu evoluții remarcabile, sportivul român a cedat în finală în fața lui Kirill Gerassimenko din Kazahstan, reușind să obțină medalia de argint.

Până la întâlnirea din ultimul act, Ovidiu a trecut de Wong Qi Shen – Malaezia, Joe Seyfried – Franța, Matteo Mutti – Italia, Robert Gardos – Austria, apoi a învins un nume de mare perspectivă. Este vorba tot de un buzoian, Eduard Ionescu, în prezent legitimat la CSA Steaua București, anul trecut fiind cel mai valoros jucător sub 19 ani din Europa, cu 3 medalii de aur la Campionatul European U 19.

Semifinala dintre cei doi a constituit poate cel mai frumos meci al turneului. După ce au mers umăr la umăr în aceste zile de concurs, cu cinci victorii de fiecare, Ovidiu Ionescu și Eduard Ionescu au dat tot ce au avut mai bun la masa de joc, în meciul direct pentru calificarea în finala probei de simplu.

Tânărul buzoian trecuse pe rând de Wong Qi Shen (Malaezia), Fanbo Meng (Germania), Adrian Rassenfose (Belgia) și Liu Dingshuo (China). Din păcate, cei doi sportivi români au fost repartizați pe aceeași jumătate de tablou, astfel încât au trebuit să se întâlnească în semifinală.

La fel cum a reușit și în sfertul de finală cu Robert Gardos, Ovidiu Ionescu a fost decisiv pe finalul seturilor și a câștigat în fața medaliatului cu bronz, Eduard Ionescu, scor 3-1 (13-15, 11-9, 11-9, 11-9).

Articole similare