Actualitate

OTP Bank România, scoasă la vânzare

OTP Bank România, parte a OTP Bank Group din Ungaria, va fi vândută de către grupul maghiar, iar motivul este „lipsa pe piața din România a potențialului de creștere prin achiziții”. De asemenea, vânzarea filialei din țara noastră ține și de actualul context geopolitic, precizează Ziarul Financiar. Banca este evaluată între 300 și 400 milioane euro, la care s-ar adăuga rambursarea liniilor de finanțare către Budapesta. Procesul de vânzare va dura câteva luni bune, iar clienții băncii nu trebuie să își facă griji că acest lucru îi va afecta în vreun fel, mai precizează reprezentanții OTP Bank România.

„Ca urmare a unei strategii bune de creștere, a muncii devotate și de înaltă calitate și a încrederii clienților, OTP Bank România a obținut în ultimii ani o creștere semnificativă. Astfel, în ultimii patru ani și-a dublat dimensiunea, și-a sporit cu 50% numărul de clienți, a implementat numeroase inițiative, cu precădere în zona de digitalizare și a creat o cultură agilă, orientată spre client. În paralel cu strategia de creștere organică a băncii, Grupul OTP a decis extinderea gamei de opțiuni strategice ale OTP Bank România prin testarea pieței în vederea unei posibile vânzări a băncii. Acest proces este estimat să dureze câteva luni și, în cazul succesului licitației, posibilul acord de vânzare ar fi semnat în aproximativ un an. Acest demers nu influențează operațiunile curente, inclusiv atribuțiile și activitatea zilnică a angajaților băncii și nici obiectivele de vânzări ale OTP Bank România”, se arată într-un comunicat.

OTP Bank România a încercat să se extindă prin mai multe încercări de achiziții. De exemplu, în 2017, OTP Bank a încercat să achiziționeze Banca Românească, însă tranzacția a fost respinsă de BNR. Ulterior, în 2020, banca a mai fost interesată și de achiziția Garanti BBVA România, dar tranzacția nu a mai avut loc.

Articole similare