Cultură

„Opera de trei parale”, la final de festival

În seara de închiderea Festivalului „Buzău/iubește/ teatrul”  buzoienii au avut ocazia să se bucure de un spectacol extraordinar, „Opera de trei parale”, de Bertolt Brecht și Kurt Weill, în regia lui Răzvan Mazilu, care realizează și coregrafia și costumele. Decorul aparține lui Dragoș Buhagiar.

„<Opera de trei parale> este un musical atipic, un non-musical care comentează ironic-inteligent genul liric și îl pune în relație cu alte genuri, cu alte stiluri – cu liedul, cu cabaretul. Este un spectacol care nu ține cont de nicio <rețetă> pe care este construit un musical în adevăratul sens al cuvântului”, spune Răzvan Mazilu, un om de teatru și pentru teatru, cu un univers creativ care pare fără limite.  Și regizorul are dreptate că nu se ține cont de vreo rețetă, pentru că se poate vorbi deja, în teatrul românesc, de stilul Răzvan Mazilu,

Și-au dat concursul în acest spectacol: Lucian Ionescu, Mihai Mitrea, Mihaela Coveșeanu, Oana Predescu / Maria Alexievici, Mircea Alexandru Băluță, Ana Udroiu, Mihaela Trofimov, Alex Popa, Dan Clucinschi, Dragoș Spahiu, Ovidiu Ușvat, Alex Călin, Arvunescu, Ion Bechet, Dana Marineci, Andreea Hristu, Iulia Samson, Raluca Botez, Robert Radoveneanu, Dan Pughineanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare