Sport

Oina, sportul naţional al… Râmnicului!

Medalii la Olimpiada Națională a Sportului Şcolar pentru fele de la „Vlahuţă” şi băieţii de la „Ştefan cel Mare”

Campioni, vicecampioni şi medaliaţi în competiţiile naţionale de oină seniori şi juniori anul trecut, la scurt timp după înfiinţarea secţiei de profil din cadrul Clubului Sportiv Municipal, râmnicenii au obţinut performanţe de excepţie şi la nivelul sportului şcolar. La fazele finale ale Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar (ONSŞ), echipa de fete a Colegiului Naţional „Alexandru Vlahuţă” a cucerit titlul de vicecampioană naţională şi medaliile de argint, iar cea de băieţi de la Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare” locul 3 şi medaliile de bronz.

Dincolo de munca şi talentul sportivilor, numitorul comun al acestor noi performanţe râmnicene în sportul nostru naţional este profesorul Cosmin Bălan. „Am făcut o competiţie reuşită, medalia de argint şi locul 2 naţional la ONSŞ oină fete licee, sunt mândru de ele, merită pe deplin această medalie şi vreau să mulţumesc domnilor directori de la Colegiul Naţional «Alexandru Vlahuţă», Ambrinoc şi Foarfecă, şi colegilor care m-au înţeles când le-am mai solicitat pe fete pentru antrenamente. Alături de mine a fost şi colegul meu Ionel Matache. Mulţumiri şi pentru cei de la Liceul «Ştefan cel Mare», domnilor directori Neculaiasa şi Ciobotă şi catedrei de Educaţie fizica şi sport, în special colegilor Tîrîlă, Bodoc şi Niţă. Nu în ultimul rând, vreau să le mulţumesc domnului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Felix Rache şi domnului primar al municipiului Rm. Sărat, Sorin Cîrjan, pentru că ne-au acordat tot sprijinul de care am avut nevoie”, a declarat, pentru OPINIA, profesorul Cosmin Bălan.

Fetele, argint la prima participare!

Faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la oină licee fete a avut loc la Dej, în perioada 13-15 mai. Pentru tinerele sportive de la Colegiul Naţional „Alexandru Vlahuţă” a fost prima participare la o astfel de competiţie. Râmnicencele au fost învinse în finală de reprezentanta judeţului Dolj, echipă cu fete legitimate la senioarele de la Progresul Băileşti. „Ţin să precizez că la Dej am pierdut cu reprezentanta judeţului Dolj, cu fete legitimate ca şi ale noastre, la echipa Progresul Băileşti, şi care aveau șase sportive de clasa a 12-a, în timp ce eu am jucat cu fete de clasele a 9-a şi a 10-a. Am demonstrate, însă, că suntem o forţă în ţară datorită muncii şi ambiţiei de care au dat dovadă atât la antrenamente, cât şi la competiţiile oficiale!”, a declarat profesorul Cosmin Bălan.

Lot fete Colegiul Naţional „Alexandru Vlahuţă”: Elena Predescu, Elena Caliţa, Mădălina Marin, Sorin Moise, Miruna Nechifor, Denisa Gagiu, Bianca Oprea, Ana Maria Ştefan.

Medalii de bronz la ONSS pentru echipa de baieți de la Liceul Ștefan cel Mare

Premieră şi la băieţi!

Şi în întrecerea masculină, participarea a fost în premieră. Băieţii de la Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare” au fost prezenţi, în acelaşi interval, 13-15 mai, la faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la oină licee de la Mioveni. La prima lor prezenţă, tinerii râmniceni s-au clasat pe locul 3 şi s-au întors acasă cu medaliile de bronz. „Bravo, gladiatorilor! Felicitări pentru această medalie naţională! Sunteţi minunaţi, judeţul Buzău a fost reprezentat cu cinste de Liceul Teoretic «Ştefan cel Mare» din Rm. Sărat la faza naţională la oină ONSŞ gimnaziu băieţi!”, a transmis profesorul Cosmin Bălan, secondat la această competiţie, la băieţi, de colegul său Gabriel Niţă.

Lot băieţi Ştefan cel Mare: Claudiu Pîrvu, George Cristian Onel, Alessio Mario Mocanu, Sorin Florin Nazîru, Tiberiu Andrei Vrînceanu, Mihai Răzvan Bălan, Răzvan Cosmin Moise, Andrei Soare, Alex Gabriel Niţă, Marian Valentin Călin.

Naţionalele feminine ajung luna viitoare la Rm. Sărat

Municipiul Rm. Sărat devine, luna viitoare, capitala oinei feminine româneşti! Cea mai importantă competiţie internă, Campionatele Naţionale la toate categoriile de vârstă, va avea loc pe Stadionul „Olimpia”, în intervalul 19-24 iunie.

2021, an de poveste

Anul trecut a fost unul cu adevărat de poveste pentru oina râmniceană. La puţin timp după înfiinţarea secţiei de profil la Clubul Sportiv Municipal, în primăvară, pentru sportivii pregătiţi de profesorul Cosmin Bălan au şi început să apară performanţele. Unele de-a dreptul extraordinare, având în vedere condiţiile menţionate:

• Campionatul Naţional de Oină în sală – Senioare: Locul 1, campioană naţională

• Campionatul Naţional de Oină – Juniori 1: Locul 1, campioană naţională

• Campionatul Naţional de Oină – Juniori 2: Locul 2, vicecampioană naţională

• Campionatul Naţional de Oină – Junioare 1: Locul 2, vicecampioană naţională

• Campionatul Naţional de Oină pe plajă – Juniori 1: Locul 2, vicecampioană naţională

• Campionatul Naţional de Oină pe plajă – Juniori 2: Locul 3

• Campionatul Naţional de Oină – Junioare 2: Locul 3

• Campionatul Naţional de Oină pe plajă senioare – Locul 2, vicecampioană naţională

• Campionatul Naţional de Oină senioare: Locul 3

• Cupa României de Oină Senioare: Locul 3

• Campionatul Naţional de Oină în sală – Juniori 1: Locul 3

• Campionatul Naţional de Oină în sală – Junioare 1: Locul 3

• Cupa Federaţiei – senioare

Articole similare