miercuri, 23 septembrie 2020

Oficial în Liga a 3-a! CSM Rm. Sărat, admisă de FRF în eșalonul al treilea pe locurile vacante

Fotbalul buzoian are, oficial, o a doua reprezentantă în viitorul sezon al Ligii a 3-a. Chiar dacă a fost învinsă, la penaltyuri, de constănțenii de la Gloria Albești, în manșa unică de baraj disputată pe Stadionul „Oțelul” din Galați, campioana desemnată a Buzăului, CSM Rm. Sărat, va evolua în cel de-al treilea eșalon. Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a validat cele șapte formații, ocupante ale locurilor secunde în grupele miniturneelor de baraj, admise în Liga a 3-a pe locurile rămase vacante, printre care se regăsește și echipa râmniceană.

„Urmare atât a deciziei Comitetului de Urgență al FRF din 11 mai 2020, care arată că <prin excepție de la prevederile art. 18 alin 1 lit. a din ROAF, locurile vacante în Liga 3 (maximum 7 locuri) vor fi completate cu cel mai bine clasate echipe de pe locul 2 în mini-grupele participante la barajul de promovare în Liga 3>, cât și a deciziei Comitetului Executiv al FRF din 25 iunie 2020, echipele promovate de pe locul secund (pe locurile vacante) sunt CSO Plopeni, CS Avântul Valea Mărului, CSM Râmnicu Sărat, CS Sportul 2007 CHV Șimleu Silvaniei, CS Măgura Cisnădie, CS Ocna Mureș și AS FC Bărăganul Ciulnița”, se arată comunicatul Federației Române de Fotbal.

Locurile vacante au apărut în condițiile în care a crescut numărul de echipe prin modificarea sistemului competițional, iar patru echipe care au participat în ediția 2019-2020 a Ligii a 3-a nu s-au mai înscris în noul sezon.

Liga a 3-a va desfășura în sezonul 2020-2021 în formula a cinci serii a câte 18 echipe. În viitorul sezon competițional, fotbalulbuzoian va avea, astfel, din nou, două echipe în eșalonul 3, Metalul și CSM Rm. Sărat.

Startul noului campionat este prevăzut pe 29 august.

 

 

 

loading...
error: Content is protected !!