vineri, 10 iulie 2020

Odată cu promovarea în Liga a 3-a / SCM Gloria, final perfect de sezon pentru fotbalul buzoian

Fotbalul buzoian a reuşit şi în acest an să-şi promoveze campioana în cel de-al treilea eşalon. SCM Gloria este cea mai recentă performeră, reuşind, sâmbătă, să încheie triumfal un sezon în care a câştigat titlul de campioană judeţeană şi, ulterior, dubla manşă de baraj cu tulcenii de la Pescăruşul Sarichoi (3-0 şi 5-1), în urma căreia fotbaliştii pregătiţi de George Timiş şi Vasile Tudose au promovat în Liga a 3-a.

Chiar dacă promovarea în cel de-al treilea eşalon, obiectivul primordial al echipei de fotbal a clubului municipalităţii, nu a fost pusă decât rareori în pericol, stafful tehnic a recunoscut că a fost un sezon dificil, în care lucrurile s-au reglat din mers.

„Un început greu în acest meci (n.r., cu Pescăruşul Sarichioi), dar să nu uităm că băieţii mei au jucat 120 de minute miercuri, în finala Cupei. Sincer, nu mă aşteptam să luăm gol din primul minut, dar ştiam că întâlnim o echipă, cred că am văzut toţi, cu experienţă. Ne-am reglat din mers şi am reuşit să oferim un spectacol suporterilor şi le mulţumim tuturor celor care ne-au susţinut; îi rog pe suporteri să vină la Liga a 3-a în număr cât mai mare, că avem nevoie de susţinerea lor. A fost un an greu, noi ştim prin ce am trecut, dar când e finalul fericit, parcă uităm de ce a fost mai greu!”, a spus, la finalul returului de sâmbătă, antrenorul coordonator al secţiei de fotbal de la SCM Gloria, George Timiş.

Satisfacţie şi pentru AJF Buzău

Promovarea Gloriei în cel de-al treilea eşalon fotbalistic a fost un motiv de satisfacţie şi pentru Asociaţia Judeţeană de Fotbal. Pentru al cincilea an la rând, campioana din fotbalul judeţean a reuşit să ajungă în Liga a 3-a. Dacă, din diverse motive, la vremea respectivă, Viitorul Buzău şi Petrolul Berca nu s-au mai înscris în campionat, Olimpia Rm. Sărat, Metalul şi, acum, SCM Gloria au mers mai departe, cele trei echipe reprezentând, acum, de altfel, la nivelul cel mai de sus, fotbalul buzoian divizionar.

„O promovare importantă pentru fotbalul buzoian. Gloria, din punctul meu de vedere, trebuie să ajungă acolo unde îi este locul, pe harta principală a fotbalului românesc. Eu mă bucur că fotbalul buzoian are a cincea promovare consecutivă, campioana judeţului Buzău câştigă barajul de promovare cu campioana altor judeţe. Sperăm ca şi la anul să avem încă o echipă care va promova. Gloria Buzău, Olimpia Rm. Sărat şi Metalul Buzău sunt echipele care ne vor reprezenta în fotbalul mare, în Liga a 3-a, sperăm, din aceste trei echipe, una să promoveze în Liga a 2-a. Buzăul merită şi ar trebui să aibă o echipă în Liga a 2-a”, a spus şi preşedintele AJF Buzău, Adrian Petre.

loading...
error: Content is protected !!