Actualitate

Ochelari şi binocluri de noapte pentru unitatea militară din Vernești

Armata română vrea să doteze cu ochelari și binocluri de noapte efectivele mai multor unități militare din Constanța, Buzău și București și a lansat în acest scop o procedură de licitație restrânsă, relevă date analizate de Profit.ro. Astfel, Ministerul Apărării Naționale (MApN) intenționează să cumpere peste 3.000 de ochelari de vedere pe timp de noapte binoculari, aproape 150 de ochelari de vedere pe timp de noapte binoculari cu dispozitiv 3X, peste 900 de monoculare de vedere pe timp de noapte, 55 de binocluri cu telemetru laser DT 5 km și 45 de binocluri cu telemetru laser DT 10 km.

Valoarea totală a achiziției este estimată la 138,58 milioane lei plus TVA, în total aproape 165 milioane lei. Produsele sunt destinate militarilor de la Palazu Mare (Constanța), Vernești (Buzău) și București. Data-limită de depunere a ofertelor este 23 octombrie.

CSAT a aprobat planul de înzestrare a Armatei Române

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării au aprobat săptămâna trecută Planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2024-2033, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale. Documentul prevede inclusiv necesitatea creșterii achiziției de „muniții necesare pentru luptă și pentru constituirea graduală a stocurilor”.

„Schimbarea majoră a situației regionale de securitate generate de postura agresivă a Federației Ruse a determinat reanalizarea, reprioritizarea și reconfigurarea programelor de înzestrare pentru dotarea și dezvoltarea capabilităților militare necesare contracarării noilor amenințări inclusiv prin creșterea, în cadrul acestora, a achiziției cantităților de muniții necesare pentru luptă și pentru constituirea graduală a stocurilor”, se arată în comunicat. Astfel, conform documentului, „în contextul menținerii alocațiilor bugetare pentru Apărare la 2,5 la sută din PIB, Armata României își va concentra eforturile strategice pentru consolidarea capacității de apărare la nivel național și în cadru Aliat, în vederea descurajării și a combaterii în mod eficient a tuturor tipurilor de amenințări clasice, asimetrice, de tip hibrid sau de altă natură”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker