marți, 24 noiembrie 2020

O piesă celebră de teatru în coregrafia lui Mihai Petre, pe scena de la Buzău

Momente emoționante, surprize și răsturnări de situații, muzică și dans. Acestea sunt ingredientele piesei de teatru ce se va juca săptămâna aceasta, în sala Teatrului „G. Ciprian”, pe 25 ianuarie, cu începere de la ora 19,00.

Piesa prezintă povestea lui Lily Harrison, care este văduva unui preot baptist. Aceasta îl angajează pe  Michael Minetti, care este homosexual, ca profesor de dans, la domiciliu. Între Lily și Michael sar scântei de la prima întâlnire. Se mint, se agresează și se ironizeză reciproc, dar de-a lungul celor șase săptămâni, în timpul orelor de dans, Lily și Michael, amândoi, cu mult umor, temperament, dar și sensibilitate, ajung să se cunoască, să se respecte și să-și îmbogățească viața cu o mare și frumoasă prietenie.

În distribuția spectacolului îi regăsim pe Victoria Cociaș și pe George Constantinescu. Regia poartă semnătura Laviniei Jemna Olteanu, scenografia îi aparține lui Romulus Boicu, iar coregrafia este semnată de Mihai Petre. Spectacolul este realizat cu sprijinul Academiei de Dans Mihai Petre.

S-a jucat, cu succes, în peste 24 de țări și a fost tradusă în 14 limbi

Piesa e o comedie bine scrisă, cu un dialog alert și plin de haz, dar și cu momente duioase, surprize și răsturnări de situații, muzică și dans. Premiera absolută a piesei „Six Dance Lessons in Six Weeks” a avut loc, țn 2001, la Geffen Playhouse în Los Angeles, apoi s-a mutat pe Broadway. Între timp s-a jucat cu succes în peste 24 de țări, fiind tradusă în 14 limbi. În 2014 a avut loc și premiera filmului „Six Dance Lessons in Six Weeks” cu  Gena Rowlands și Cheyenne Jackson. Richard Alfieri a câștigat de două ori premiul Writers Guild Award și a fost nominalizat pentru Emmy Award.

„Am văzut <Șase lecții de dans în șase săptămâni> acum 20 de ani, într-un mic teatru, la Bonn, în Germania (și azi mai e în repertoriu) și mi-a mers la suflet. Acțiunea se petrece în Florida anilor ’80, plină de prejudecăți și nedreptăți sociale. În America s-au schimbat multe de atunci, dar iată, azi, în jurul nostru, ne ciocnim de aceleași probleme: bigotismul, lipsa de comunicare în familii, discriminarea acelora cu orientări sexuale diferite, singurătatea la bătrânețe, lipsa unor prieteni de suflet, la nevoie… Far­mecul acestei piese este că atinge toate aceste elemente sensibile, fără să intre în patetism, păstrând constant și bine echilibrat limbajul de comedie. Iar dansul devine o metaforă a apropierii între oameni”, apreciază actrița și criticul de teatru Lavina Jemna Oltenau.

Pentru bilete la spectacolul „Șase lecții de dans în șase săptămâni” sunați la  telefon: 0740.496.561.

 

loading...
error: Content is protected !!