Administrație

O nouă sală de sport la Școala nr. 11

La ședința Consiliului Local Municipal de la sfârșitul lunii august a fost aprobat un proiect de hotărâre ce vizează construirea unei noi săli de sport pe un teren aflat la Școala Gimnazială nr. 11. Proiectul va fi dus la îndeplinire de către Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, iar Primăria Buzău a predat terenul în suprafață de 3.286 metri pătrați pentru a fi realizată investiția. Școala la care învață puțin peste 2.000 de elevi are o sală de sport construită în 1987, care este însă subdimensionată, iar activitățile sportive nu se pot desfășura corespunzător.

„Proiectul aprobat astăzi (31 august, n.r.) înseamnă predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții, a terenului de la Școala 11. Acolo, în partea dreaptă, în spate, nu se vede de la stradă, va fi realizată această sală de sport foarte, foarte importantă, pentru că această școală este una cu foarte mulți elevi. Este cea mai mare din județul Buzău, în jur de 2.000 de elevi și aveau nevoie de acest nou spațiu pentru a completa investițiile care au fost făcute în ultimii ani aici”, a transmis primarul Constantin Toma.

Nu este prima oară când se discută despre acest proiect, căci consilierii locali au mai aprobat documentația aferentă și în anul 2019, însă demersul s-a poticnit în suprafața insuficientă a terenului pentru o sală de sport cu o capacitate de 180 de locuri, așa cum fusese gândită inițial. Proiectul a fost refăcut, așa că viitoarea sală va avea o capacitate de 102 locuri.

„Întrucât suprafața terenului disponibil nu permite amplasarea unei săli de sport de 180 locuri, s-a optat pentru sală de sport școlară de 102 locuri, astfel fiind necesară reluarea procedurii privind predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții «C.N.I. S.A.», a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții «Construire Sală de sport școlară Școala Gimnazială nr. 11, Cartier Micro 3, str. Chiristigii, nr. 7, municipiul Buzău, jud. Buzău». Terenul care urmează a fi predat se află în proprietatea publică a municipiului Buzău, are o suprafață de 3.286 m.p. (…) Municipiul Buzău trebuie să asigure finanțarea cheltuielilor pentru racordurile la utilități (electrică, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat etc.), cât și suprafețele de teren necesare pentru depozitarea și organizarea șantierului”, mai scrie în proiectul Primăriei.

Articole similare