Cultură

O nouă premieră la „George Ciprian” cu casa închisă

Miercuri, la Teatrul „George Ciprian” va avea loc premiera spectacolului „Bolnavul Închipuit”, un spectacol, spun organizatorii, cu cântece şi dansuri, aflat la limita dintre comedie şi tragedie.

„Este una dintre capodoperele lui Moliere şi ultima sa creaţie. Deşi a fost scrisă cu veselie, are un fond trist pentru că a fost scrisă într-o perioadă când autorul era grav bolnav şi prevestindu-şi sfârşitul a încercat un sentiment de răzbunare împotriva medicinii, care nu-i găsise leacul bolii de care suferea”, scrie agerpres.ro citând-o pe directoarea instituției de cultură, Gina Chivulescu.

Rolul principal este interpretat de actorul Cristi Martin. El va da viață personajului principal, Argan. „Nu mi-a fost greu să joc acest personaj, mai ales că eu am trecut printr-o perioadă de mică ipohondrie şi am reuşit să înţeleg”, a declarat într-o conferință de presă actorul Cristi Martin.

Din distribuție mai fac parte Adrian Păduraru, Maria Grosu, Iulian Ilinca, Gabriela Porumbacu, Maria Costeschi, Pavel Bârsan, Vlad Andrei şi Elena Duicu.

Spectacolul este regizat de Daniel Bucur, care are de câțiva ani buni o colaborare frumoasă cu Teatrul „George Ciprian”. Pisele regizate sub bagheta lui se joacă cu casa închisă, așa cum este și premiera pentru care s-au vândut deja toate biletele. Ţinând cont de interesul publicului pentru piesă, Teatrul „George Ciprian” va organiza o nouă reprezentație a spectacolului în data de 5 aprilie.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker