Economic

O firmă din Rm. Sărat, furizor de energie electrică pentru Metrorex

Timp de un an, o firmă din Rm. Sărat va livra energie electrică către Metrorex. Compania a atribuit Getica 95 Com, în urma unei licitații, un contract pentru furnizarea de energie electrică pentru următoarele 12 luni a unei cantități previzionate de 198.800 MWh, scrie profit.ro. Estimat la 87,2 milioane lei, fără TVA, contractul a fost semnat pentru 76,3 milioane de lei, fără TVA. La procedura de atribuire au participat și CEZ Vânzare, Hidroelectrica și Tinmar Energy. ,,Pe parcursul procedurii de achiziție a energiei electrice sau pe parcursul derulării contractului de furnizare a energiei electrice, numărul locurilor de consum va crește cu 5 (de la 31, n.r.), respectiv cu 10 puncte de măsură. ANEXA 2, parte componentă a Caietului de Sarcini se va modifica odată cu finalizarea lucrărilor de punere în funcție a Magistralei 5 de metrou Râul Domnei – Eroilor 2 cu 4 locuri de consum (8 puncte de măsură) și a Magistralei 4 Racordului 2 Parc Bazilescu – Străulești cu 1 loc de consum (2 puncte de măsură)”, se arată în caietul de sarcini al licitației. Anterior, Metrorex s-a alimentat cu energie electrică de la Hidroelectrica.

Cu sediul în Râmnicu Sărat (județul Buzău), Getica 95 Com este controlată integral de Săndel Viorel Tudose, conform termene.ro, desfă­șoră activități de comercializare a energiei electrice; firma a consemnat în 2019 afaceri de 654,9 milioane de lei, de la 384,5 milioane de lei în anul anterior. Profitul net a urcat de la 10,5 milioane de lei la 26,1 milioane de lei, la finele anului 2019.

În ultimele luni de pandemie de coronavirus, societatea din Rm. Sărat a donat administrației municipiului cantități importante de măști, combinezoane și dezinfectanți pentru locuitorii orașului și pentru spital.

Datorita prețurilor ridicate de achiziție pentru consumabile și aparatură ­me­dicală, Viorel Tudose, asociatul unic și administratorul companiei, a luat decizia împreună cu un partener ce activează în domeniul textil de a produce măști și combinezoane de protecție, cu unicul scop de a fi donate.  Potrivit ultimelor date ale ANRE, Getica’ 95 aveo o cotă de 5,97% din piața concurențială de furnizare de energie electrică, la finalul anului 2019.

 

Articole similare