miercuri, 12 august 2020

O caută cu lumânarea? Deputatul Cezar Preda, atac la baionetă contra conducerii P.D.L.

* Pretextul, numirea fostului consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu pe funcţia de ministru al Muncii

Atac fără precedent, duminică, al preşedintelui organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal, deputatul Cezar Preda, la adresa conducerii centrale P.D.L., din ale cărei rânduri nu mai mai face parte după ce gruparea din jurul fostului secretar general Vasile Blaga a pierdut alegerile interne, la Convenţia Naţională din 14-15 mai.

* Pretextul, numirea fostului consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu pe funcţia de ministru al Muncii

Atac fără precedent, duminică, al preşedintelui organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal, deputatul Cezar Preda, la adresa conducerii centrale P.D.L., din ale cărei rânduri nu mai mai face parte după ce gruparea din jurul fostului secretar general Vasile Blaga a pierdut alegerile interne, la Convenţia Naţională din 14-15 mai.

      ”Nu mă gândeam că partidul, în înţelepciunea sa, va găsi această soluţie”

            Pretextul acestui atac – mascat sub forma unui discurs pe alocuri ironic – a fost numirea, în funcţia de ministru al Muncii, a fostului consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, decizie care a luat pe neaşteptate întreaga clasă politică românească. Deputatul democrat-liberal consideră că funcţia respectivă ar fi trebuit ocupată de un membru al partidului, care a trecut prin toate furcile caudine ale militantismului partinic. 

      ”Nu am cunoscut şi, nefiind în conducerea partidului, nu ştiu cum s-a luat decizia, este, până la urmă, responsabilitatea primului ministru al României şi a preşedintelui. Am înţeles că domnia-sa s-a consultat şi cu partidul, cu conducerea partidului. Dar dacă mă întrebaţi ce aş fi făcut eu dacă eram, eu aş fi acceptat o persoană din interiorul partidului, pentru că eu cred că un partid la guvernare are resursele necesare din interior, şi noi chiar aveam oameni cu expertiză în Muncă. Dar aceasta-i decizia, să vedem ce-o ieşi de aici. Am văzut că anumiţi colegi din partid îl cunosc foarte bine pe domnul Lăzăroiu, spunând că este o persoană extraordinară, care va face multe pe acolo; eu nu-l cunosc aşa bine şi nu l-am văzut într-o legătură directă cu Ministerul Muncii. Aştept şi eu să văd ce va face domnul Lăzăroiu, nu ştiu dacă a lucrat vreodată în executiv, dar dânsul a spus că este sociolog, şi aceasta înseamnă de la sine că are legătură cu Ministerul Muncii. Şi noi am înţeles, şi-i dăm toată încrederea şi susţinerea noastră. Oricum, nu avem altă alternativă decât să ne vedem de proiectele pe care le avem şi sper ca domnia-sa să continue proiectele începute, de reformare a statului şi, în primul rând, a pieţei muncii. Da, eu am fost foarte surprins, nu mă aşteptam chiar dacă mă picai cu ceară, nu mă gândeam că partidul, în înţelepciunea sa, va găsi această soluţie. Dar se vedea treaba că s-a schimbat conducerea partidului, e o gândire mult mai modernă asupra resurselor interne ale partidului şi a evaluării acestui proiect şi a oamenilor care-l fac, cred că aşa vor decurge lucrurile de acum înainte, vor veni oameni care, în general, au o expertiză foarte bună şi nu mai este nevoie să facă şi militantism politic şi nu ei sunt cei care trebuie să se ducă la uşile cetăţenilor, lucrurile s-au separat acum; politica dinainte era ca să treci prin toate furcile caudine ale politicii, să o iei de jos, să munceşti, să fii consilier, să fii deputat, să fii apoi ministru. Acum s-au inversat rolurile, unii sunt cu munca în teritoriu, alţii sunt cu expertiza pentru a îndeplini programul pe care l-am propus. Cred că aşa va fi de acum înainte”, a spus Cezar Preda.

      ”O vedeam pe Claudia Boghicevici în această postură”    

      Liderul pedelist buzoian afirmă faptul că mult mai potrivită pentru funcţia în cauză ar fi fost una dintre cele două colege ale sale de partid care ”duc greul” în Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor: ”Eu pot să evaluez capacitatea unei persoane de a se implica decât prin ceea ce văd în Parlament. În Comisia de Muncă – este o comisie foarte grea – , şi după ce domnul Botiş a plecat la minister, acolo a rămas tot greul acestei comisii, din partea Partidului Democrat Liberal, pe două doamne deputat, Claudia Boghicevici şi Mihaela Stoica. Şi vreau să vă spun că le-am urmărit foarte atent – noi neavând preşedinţia acestei comisii, care este la domnul deputat Dobre, de la P.N.L. -, le-am văzut cum s-au descurcat. Eu – dar este degeaba, punctul meu de vedere nu văd ce relevanţă ar putea să aibă – o vedeam pe Claudia Boghicevici în această postură, pentru că este un tânăr deputat care muncise foarte mult pe această chestiune, dar nu are rost să mai comentăm un lucru care s-a decis. Dacă mă întreba cineva înainte, aş fi spus”, a mai afirmat deputatul Cezar Preda.

loading...
error: Content is protected !!