UPDATE 2: Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat duminică seară, la ora 22,20, că pacienta din Buzău nu are nicio problemă la acest moment. Arafat a afirmat că femeia care a apelat serviciul de urgență 112 la momentul în care a coborât din autocarul cu care a călătorit din Italia nu are coronavirus, ea fiind, la acest moment, asimptomatică.

UPDATE 1: Buzoianca va fi transportată luni dimineaţă la Tabăra Arbănaşi, locaţia stabilită de Prefectură în urmă cu o săptămână pentru carantinarea persoanelor suspecte de infectare cu coronavirus. Decizia a fost luată duminică seară, la ora 20.00, în urma unei şedinţe de urgenţă care a avut loc la Prefectura Buzău. Duminică seară, buzoianca a rămas la Spitalul Gârlaşi, la secţia infecţioase pentru mai multe investigaţii.

O femeie în vârstă de 40 de ani care s-a întors duminică seară din Italia a sunat la 112 și a spus că se simte rău şi a relatat că a intrat în contact cu o persoană suspectă de coronavirus.  Ea a fost preluată de autoritățile buzoiene.

Buzoianca a coborât din autocarul care o aducea din Italia, unde fusese la muncă. În apropiere de Buzău, femeia a început să se simtă rău, iar când a coborât în stația de la Kaufland Eroilor a pus mâna pe telefon si a sunat la ambulanță. În Italia, buzoianca îngrijise de o persoană în vârstă, împreună cu o altă femeie. Duminică, în timp ce se afla în autocar, buzoianca a fost sunată din Italia și i s-a dat o veste cumplită: colega sa, alături de care avusese grijă de bătrân, a fost internată la spital sub suspiciunea de infectare cu temutul virus. Un echipaj de la SAJ Buzau şi unul de la ISU au preluat-o pe femeie şi au dus-o la Spitalul Gârlaşi.

DISTRIBUIȚI
loading...