Educație

O buzoiancă dintr-o familie de diplomați îl aduce pe ambasadorul Indiei în școala ei de suflet

S-a născut în Buzău și a urmat clasele de gimnaziu la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Fiind fiică de diplomat, după absolvirea clasei a VIII-a a părăsit România alături de familia sa, ajungând astfel să studieze mai departe la un liceu din India. Astăzi, Diana Burduhos lucrează la Ambasada Indiei în România și dovedește că nu și-a uitat școala din orașul natal.

Buzoianca este cea care a pus la cale vizita ambasadorului Indiei, Rahul Shrivastava, la Buzău, chiar la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, vizită ce va avea loc mâine, 12 noiembrie. Din păcate, întregul eveniment, care era gândit cu un program mai amplu, a trebuit să fie adaptat la condițiile impuse de restricțiile pe timp de pandemie.

„Evenimentul l-am intitulat <Punți între continente>”

Totuși, vizita ambasadorului Rahul Shrivastava la Colegiul Eminescu va fi transmisă online, începând cu ora 10.15, prin aplicația Google Met.

„Evenimentul l-am intitulat <Punți între continente>, pornind de la cele două idei principale: pe de o parte o prezentare a tradițiilor și obiceiurilor din India, iar pe de altă parte, noi vom prezenta un moment artistic cu cântece populare românești și o prezentare de costume po­pulare. Ne va ajuta doamna Mariana Sicleanu, cea care coase astfel de costume tradiționale. De ase­menea, vor avea loc două prezentări în Power Point, una a școlii noastre și una a județului Buzău”, ne-a declarat directorul Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Camelia Voicu.

Era programată și o întâlnire cu muncitorii indieni de pe șantierul de pe strada Independenței

Conducerea liceului buzoian avea în plan și o întâlnire inedită între ambasadorul Indiei și cona­ționali ai acestuia, cei care dau o mână de ajutor consolidării impunătoarei clădiri a Colegiului Eminescu, cea de strada Independenței.

„Din păcate nu vom mai putea organiza această vi­zită pe șantierul din strada Independenței, acolo unde este de fapt casa noastră, din cauza restricțiilor impuse de coronavirus. Vom aduce însă în discuție acest subiect care leagă Buzăul de India, pe parcursul întâlnirii cu domnul ambasador”, a mai declarat Camelia Voicu.

Reamintim că, odată cu începerea lucrărilor de reabilitare a impunătoarei clădirii a Colegiului Eminescu, în octombrie 2019, în echipa de muncitori au fost aduși și 25 de indieni care să lucreze atât la interio­rul cât și la exteriorul clădirii. Firma care a obținut contractul pentru reabilitarea clădirii de pe Independenței anunța atunci că va suplimenta numărul muncitorilor aduși de peste hotare, constatând că aceștia sunt „serioși, harnici și buni meseriași”.

Poezii de Rabindranath Tagore și cărți de medicină ayurvedică, donate Colegiului Eminescu

„Gestul fostei noastre eleve, Diana Burduhos, prin care dovedește că nu și-a uitat școala, este unul emoționant. Este, totodată, o onoare pentru colegiul nostru să primească vizita unui înalt oficial atât de important, așa cum este  Excelența Sa Rahul Shrivastava. Diana Burduhos ne-a mai spus că odată cu această vizită va dona Colegiului Eminescu mai multe cărți legate de cultura indiană, printre care poezii de Rabindranath Tagore și cărți de medicină ayurvedică (cunoștințe medicale indiene care provine din textele sacre ale Vedelor și ale cărui principii sunt valorificate în ceea ce astăzi numim terapii alternative, n.r.)”, a mai declarat Camelia Voicu, directorul Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker