Actualitate

FOTO | O asociație buzoiană lansează invitația la „Comunicații terestre și extraterestre!”

Pe 2 august începe ediția cu numărul 35 a taberei de vară pentru tineret „Știința Atlantykron 2024”. Aici este locul unde sute de oameni, pasionați de cunoaștere, vin să vorbească cu unele dintre cele mai mari creiere din România. Aici, spun organizatorii mai în glumă mai în serios,  dai peste „idei, concepte, țânțari, cosmonauți, NASA, academicieni, curioși, pasionați, tineri și bătrâni, de pe tot globul”, pentru că este vorba despre tehnologie, robotică, AI, sporturi nautice, artă, schimbări planetare etc., și sunt invitați toți cei care doresc  să se simtă inspirați în mijlocul naturii.

Despre acest proiect de tradiție dedicat pasionaților de știință și tehnică vorbește și  Asociația buzoiană RadioȘtiința 2.0, care, cu sprijin din partea Fundației Comunitare Buzău, îi ajută pe copii să descopere complexitatea și frumusețea radioamatorismului, invitându-i la activități  în zone protejate ale mediului înconjurător, reușind să aducă în prim-plan învățarea practică a unor elemente de bază din știință care își au corespondent util în practică pentru asigurarea existenței umane, așa cum este și proiectul implementat în această vară „Vânătorii de sateliți”.

Proiectul este finanțat cu 20.000 lei prin Fondul Științescu Buzău 3.0., implementat de Fundația Comunitară în parteneriat cu Romanian-American Foundation, Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR și parteneri – companii locale: Somaco Grup Prefabricate, Romoil 2003, Cl  inica Angi San, Tina Prodcom – Zincare Buzău, Voestalpine Railway systems, SLY Nutritia, Multiprod Energo, Snick, Travertec, DADA Comapel, Nikost Impex, Tehnostar.

De data aceasta, RadioȘtiința 2.0 lansează invitația pentru atelierul „Comunicații terestre și extraterestre!”, ce va avea loc în cadrul „Summer Academy ALTLANTYKRON 2024 – Planetarium”, în perioada 2-9 august 2024. Este vorba despre o ediție aniversară, respectiv marcarea a 35 de ani de existență a taberei de pe insula Inelul de Piatră, Capidava, din județul Constanța.

„Invităm tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani să descopere oportunități de învățare, dezvoltare personală și profesională într-un mediu inovativ și stimulant. RadioȘtiința vă provoacă să vedeți dincolo de orizont în cadrul unui atelier fără frontiere din domeniul comunicațiilor prin unde radio!  Cu ajutorul invitaților, specialiști NASA și pasionați de radioamatorism vom răspunde celor mai dificile întrebări la care v-ați gândit. Veți putea experimenta elemente din proiectul educațional <Vânătorii de Sateliți> și stația cu indicativ special YP0IP!! Vă vom ajuta <să vedeți> undele radio și vă vom încânta cu multe surprize! Toate detaliile necesare, inclusiv Ghidul participantului, condițiile de participare și formularul de înscriere, se găsesc la următorul link: https://atlantykron.org/2015/inscrieri/. Împreună dezvoltăm educația științifică și radioamatorismul în România! 73! de YO9RIJ”, este mesajul semnat de Petrică & Echipa RadioȘtiința.

Articole similare