sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Numele hasdeienilor morţi în războiul de întregire a neamului, înscrise pe cei peste 100.000 de stejari care vor fi plantaţi la Mărăşeşti

Elevi şi profesori ai Colegiului Naţional „B.P.Hasdeu” vor planta, sâmbătă, 21 aprilie, la Mărăşeşti, stejari în memoria eroilor din Primul Război Mondial. Acţiunea face parte din proiectul „Parcul Memoriei Naţionale Stejarii României – 100 de ani de istorie şi demnitate ROMândria“, acţiune de rezonanţă pentru memoria şi conştiinţa colectivă naţională.

„În Holul Central al colegiului, lângă Amfiteatrul <George Emil Palade>, a fost montată o placă din marmură neagră, pe care sunt sculptate numele unor hasdeieni, membri ai Cercului Studenţesc Buzoian, <morţi în campania 1916-1918 pentru întregirea neamului>. Numele eroilor noştri vor fi înscrise pe plăcuţele care vor fi montate pe fiecare stejar plantat. Sâmbătă, vor fi plantaţi 112.500 de stejari în parcul care în final va avea 75 ha”, se arată într-un comunicat al colegiului buzoian.

Acţiunea Colegiului Naţio­nal ”B.P.Hasdeu” se înscrie în seria de manifestări care stau sub semnul Centenarului Marii Uniri. Ca parteneri, de data aceasta, hasdeienilor le sunt elevii şi profesorii Liceului Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza.

Divizia „Getica”, generalul de Brigadă Gheorghiţă Vlad, comandantul Diviziei de la Buzău, coordonează deplasarea la Mărăşeşti şi întreaga acti­vitate de plantare a puieţilor de stejar. De asemenea, alături de elevi şi profesori se implică şi Asociaţia de Părinţi a Colegiului Naţional „B.P.Hasdeu”, prin preşedintele ei, Dan Tincă.

loading...
error: Content is protected !!