Actualitate

Numărul cazurilor COVID 19, în continuă creștere în Buzău

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate 37 cazuri noi de infectare. 10 pacienți au fost testați în laboratoare private iar 1 pacient într-o unitate sanitară din alt județ. Pacienții au vârste între 14 ani și 82 de ani, iar în cazul lor anchetele epidemiologice sunt în desfășurare.
8 pacienți au fost testați cu teste rapide, 11 pacienți testati în laboratoare private și în unități sanitare din alt județ. De asemenea, 5 pacienți au fost testați în cadrul anchetelor epidemiologice, 1 pacient a fost testat de la S.P.M.S Sapoca, 10 pacienți testați la Spitalul Județean de Urgență Buzău, iar 2 pacienți la Spitalul Mun. Râmnicu Sărat.
Vineri, 689 persoane sunt în carantină la domiciliu, iar 263 sunt în izolare la domiciliu.

Potrivit DSP Buzău, număr persoanelor cu rezultat pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei ajunge în județ la 9702, 9062 fiind vindecate.

Din păcate, 268 persoane infectate cu noul coronavirus au decedat.
Potrivit autorităților de sănătate publică, rata de incidență a infectărilor cu SARS CoV2 calculată vineri pentru județul Buzău este de 0,75 cauri/1000 locuitori. Municipiul Buzău a crescut de joi până vineri de la 1,40, la 1,46 iar dacă incidența va crește în același ritm, cel mai probabil, de săptămâna viitoare vor fi instituite noi restricții.

Articole similare