joi, 22 octombrie 2020

Nu şi-a uitat satul natal. Milionarul buzoian Cornel Tăbăcaru a comandat măşti de protecţie şi pentru elevii din Grăjdana

Cu ocazia unui interviu acordat mai demult presei centrale declara amuzat că s-a născut într-un sat „unde se spune că se leagă bostanii cu funia să nu se ducă la vale, în munţii Buzăului. Din satul Grăjdana (comuna Tisău – nr.r.). ­Mi­lionarul Ion Tăbăcaru, cel care s-a îmbogăţit după ce a adus în România dozatoarele TEC cu suc, a anunţat că a pregătit 1.000 de măşti de protecţie, pentru a ajuta elevii din ţară să se protejeze împotriva COVID-19.  Buzoianul nu i-a uitat cu această ocazie pe elevii din comuna sa natală. Tăbăcaru (69 ani) este stabilit în străinătate, stând 6 luni pe an în Canada şi alte 6, în Costa Rica.

„Am făcut 1.000 de măşti. Toate au filtru şi vreau să ajungă în şcoli şi licee, dar şi la cei cu puţine posibilităţi. Sigur, am pus deoparte şi pentru consă­tenii mei din Grăj­dana”, a declarat pentru click.ro ­mi­lionarul Cornel Tăbăcaru, părintele sucurilor TEC.

Speriat după ce fiica lui a fost internată cu COVID

În urmă cu câteva luni, buzoianul a avut emoţii pentru fiica lui cea mare, Catinca (39 ani), care s-a infectat cu noul coronavirus. Tăbăcaru a lansat atunci şi un atac virulent asupra lui Viorel Cataramă, care spunea că măsurile de restricţie afectează economia ţării.

„Băi, Viorele, copilul meu – şi Mircea Badea ştie – a venit de la New York cu Covid. şi a fost în spital, în România, 17 zile, Viorele! N-am dormit o oră pe noapte, domnu’ Viorel, pentru că nu puteam să dorm. Băi, mie îmi murea copilul! Viorele, mie îmi murea copilul şi dacă era şi copilul tău acolo, lângă al meu, cred că amândoi ne tăvă­leam prin curtea spitalului – cu Covid!”, i-a transmis Cornel Tăbăcaru lui Viorel Cataramă la „Sinteza Zilei” (Antena3).

Cornel Tăbăcaru este căsătorit de 40 de ani cu soţia lui, Alina. Cei doi au două fete, Catinca şi Ştefana.

Amândouă s-au realizat peste hotare, dar în domenii diferite. Catinca este curator de artă în SUA, iar fată cea mică, Ştefana, are compania ei, Tăbăcaruswim, şi vinde costume de baie cu măşti de protecţie, pe siteuri de specialitate. Ştefana s-a stabilit în Los Angeles, Iar Catinca, se împarte între America şi România, de vara trecută, când s-a măritat cu un medic stomatolog, Jamil El Hallak, care profesează în România.

Cornel Tăbăcaru s-a născut într-o familie ­mo­destă, a absolvit Liceul ,,Mihai Eminescu” din Buzău şi apoi  Dreptul în 1974. A plecat din România la un an după Revoluţie. În ţară a lucrat în turism, după care a emigrat în Canada.

loading...
error: Content is protected !!