luni, 30 noiembrie 2020

Nu-i pentru cine se pregăteşte!/ Cine i-a suflat lui Doru Muzgoci postul de şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă

Schimbare-surpriză la vârful Inspectoratului Teritorial de Muncă: Gabriel Constantin Gheor­ghe a fost numit inspector-şef interimar, pe o perioadă determinată, respectiv din 26 februarie şi până la organizarea unui concurs pentru ocuparea acestui post.

Gabriel Gheorghe a fost, până la numirea sa ca şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă, şef de serviciu la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. El este fiul fostului primar al Buzăului din perioada 1976–1979, Nicolae Gheorghe, care, până în decembrie 1989, a ocupat şi funcţiile de prim-secretar al Comitetului Judeţean de Partid Dâm­boviţa, respectiv Tulcea. Gabriel Gheorghe a fost primul asociat al actualului lider al PNL Buzău, deputatul Cris­tinel Romanescu, în firma B’90, care a deţinut o farmacie, un depozit de medicamente şi piaţa privată din zona centrală a municipiului, cunoscută acum drept “Piaţa Nini”.

Surpriza numirii lui Gheorghe în fruntea Inspectoratului Teritorial de Muncă este cu atât mai mare cu cât nu era un secret pentru nimeni faptul  că postul era râvnit de fostul consilier judeţean Doru Muzgoci, care a şi demisionat din deliberativul judeţului pentru a se angaja la Primăria Pătârlagele ca inspector de Cadastru, post de funcţionar public – statut necesar accederii în funcţia de inspector-şef al ITM -, incompa­tibil cu funcţia de ales judeţean.

Doru Muzgoci a fost una dintre cele mai controversate figuri ale Consiliului Judeţean. El a fost ales consilier judeţean în anul 2012, pe lista Uniunii Social Liberale, reprezentând Partidul Social Democrat. Aceasta după ce a părăsit cu scandal Partidul Democrat Liberal, supărat că organizaţia judeţeană a PDL a refuzat să susţină candidatura penalului Florentin Lungu la Primăria Nehoiu. A plecat la Partidul Social Democrat, iar preferatul său a fost ales primar, poziţie din care a fost condamnat la ani grei de închisoare, doi ani şi două luni cu suspendare pentru conflict de interese (sentinţă definitivă), şi zece ani şi aproape patru luni cu executare, pe fond, pentru un cumul de nouă infracţiuni.

În anul 2016, social-demo­cratul Muzgoci este ales atât consilier judeţean, cât şi local, la Nehoiu, optând pentru prima demnitate. El a susţinut candidatura la Primăria Nehoiu a fostului viceprimar din mandatul lui Lungu, Ionuţ Milea, care, pentru a păstra, şi chiar perfecţiona, tradiţia nehoiană, era gata trimis în judecată de procurorii anticorupţie încă din timpul campaniei electorale şi condamnat de instanţa de fond. Muzgoci s-a făcut remarcat şi prin glumele nesărate pe care  le făcea atât în timpul şedinţelor, cât şi după în­cheierea acestora, îndreptate, în mod special, asupra foştilor colegi din vechiul Partid Democrat Liberal. Însă cei cărora le lipseşte prezenţa fizică a lui Muzgoci din Consiliul Judeţean se pot consola recitind producţiile sale din spaţiul virtual, mai ales pe cele din perioada în care se contra cu un alt nehoian de acelaşi calibru, “pe teme locale”.

5 COMENTARII

  1. Muzgoci nu are nevoie de functii ca sa faca in continuare jocurile in zona. Daca s-a retras inseamnna ca se pregateste pentru altceva

  2. Doru Muzgoci mai mult a fost suspendat,el nu prea a luat bani de la primarie.Nu este un tip prost sa nu ia un examen de funcționar .Cineva din primarie spunea ca este la urbanism si ca va pleca.Nu vrea servici in Patarlagele.Firma lui merge bine are multi angajați .Eu stiu ca a fost concurs a fost comisie nu cred ca este ceva in neregula.Domnu primar de la Patarlagele nu risca el pentru nimeni ,si deci nici pentru Doru Muzgoci.

    • hai sa fim seriosi domnule anghel!!!daca DNA ul intra in primaria din patarlagele,va iesi infiorator de urat pentru cei doi conducatori ai institutiei.la nivelul patarlagelui nu misca nimic fara aprobarea celor doi,primar si viceprimar,

  3. Sa ne spuna si noua primarul Gherghiceanu cat de capabil a fost Muzgoci de a luat concursul la Primaria Pgele!!! De unde dracu stie el cadastru?Ce sa intelegem d le Gherghiceanu ca ati fost si sunteti corupt? Cunoastem legatura cu Muzgoci.

  4. securisti s-au aciuiat la stat ca ,de afacerile nu mai merg,la momentul asta-i de ros la stat
    la vremuri noi tot noi,suna un celebru dicton

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!