marți, 24 noiembrie 2020

Norocul unui buzoian neatent: Poliţia Locală i-a găsit portofelul cu acte şi o sumă importantă de bani, pierdute lângă un bar

Un buzoian care îşi pierduse un portofel cu acte şi mulţi bani a primit o veste bună chiar atunci când nu mai spera că-şi va recupera bunurile. A fost chemat la sediul Poliţiei Locale şi i-a fost dată vestea. Poliţiştii locali, care îşi desfăşurau activitatea pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Buzău, au găsit în zona unui bar o sumă importantă de bani împrăştiată pe asfalt, iar pe o masă un portofel cu acte şi o altă sumă de bani.

În urma verificărilor, poliţiştii locali au  constatat că în interiorul portofelului se aflau documente personale ale aparţinătorului (act de identitate, carduri bancare) şi suma de 330 lei, iar în apropierea acestuia erau împrăştiaţi alţi 2.200 lei.

În baza documentelor de identitate din portofel a fost identificat aparţinătorul, care a fost invitat la sediul Poliţiei Locale Buzău, unde i-au fost înmânate bunurile pierdute. Buzoianul recunoaşte că nu se mai aştepta să-şi recupereze bunurile şi a promis că va fi mult mai atent de-acum îna­inte.

Poliţiştii Locali avertizează cetăţenii că însuşirea bunului găsit sau care a ajuns din eroare la o persoană sunt fapte prevazute de art. 243, Noul Cod Penal, după cum urmează:

• alin 1:  Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

• alin 2: Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.

loading...
error: Content is protected !!